Denna sommarpaj är den godaste jag någonsin gjort och ätit!!!
Ingredienser
125 gr smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
2 dl creme fraiche
1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
ca 225 gr jordgubbar
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda vetemjöl och en deciliter sockret i en bunke.
Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.
Jag använde mig av en form som är ca 25 cm.
Blanda cream fraiche, vaniljsocker och 1/2 dl socker, rör så det blandas.
Täck botten av formen med blandningen.
Dela jordgubbarna och fördela över blandningen.

Smula därefter mjölblandningen över jordgubbarna.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills den fått fin färg.

Jag hade små skyltar i alla pajer då vi har mycket allergier i min släkt. En av dom är min brorson som är 9 år.
Han brukar fråga mig; - Är det ägg i det här?
Jag gjorde lätt för honom där det står om det var äggfritt.


Sju pajer? Det var inte dåligt!
SvaraRaderaSka lägga in önskemål om att få göra denna paj någon gång. Blir nog inte svårt att övertala Johan. :)
Himmelskt gott!!
SvaraRaderaVill tacka för en jättefin blogg, hittade hit idag =) Så många inspirerande recept och fina bilder! Önskar dig en fin sommar. / Helena H
SvaraRaderaWow! Så gott betyg på en paj, ser frestande ut också! Åker i min testa-mapp! Fin blogg du har i övrigt också! Första gången jag kikar in! :-)
SvaraRaderaTjingeling Susanne
SvaraRaderaDetta pajrecept skall jag lämna över till Frida då lille godingen Tristan är äggallergiker
Kramisar Lena