Har hittat lite nya recept att laga till min matlåda. Även denna gång är det lättviktarmat. Denna pastan smakade krämigt, gott och starkt. Dock så har jag inga kantareller i min frys, de liksom kryper ner i jorden när jag kommer ut i skogen. Men här gick det lika bra med kantareller på burk och fylla ut med färska champinjoner.
För att laga 2 portioner behövs
120-140 gr fullkornspasta eller vanlig pasta
2,5 dl kantareller
(jag använde mig av ICA burkkantareller och fyllde ut med färska champinjoner)
0,25 st chili
1 liten gul lök
0,5 msk margarin
salt och peppar
50 gr philadelfiaost original
1,5 dl mellanmjölk
1 dl vatten
1/2 grönsaksbuljong
40 gr färsk spenat
Maizena
Gör så här
Koka pastan.
Hacka chili och lök i mindre bitar.
Dela ner champinjonerna i mindre bitar (om du inte bara har kantareller) och fräs dom tillsammans med chili och lök.
Salta och peppra.
Blanda och koka mjölk, vatten, philadelfiaost och grönsaksbuljong i en kastrull.
Rör ner svampblandningen tillsammans med spenat.
Smaka av med salt och peppar och red med maizena till önskad konsistens.
Servera såsen med pasta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
super god!
SvaraRadera