onsdag 12 januari 2011

Jättegoda frallor

Jag gillar verkligen att baka. Häromdagen gjorde jag både frallor och mina favorittekakor. Doften av nybakat i huset är ljuvligt. Den dagen man bakar bröd är man helt klart populärast i familjen ; )
Receptet har jag hittat på en sajt på nätet.

Ingredienser
5 dl 37º vatten
50 gr jäst
2 msk rapsolja
2 tsk salt
2 msk sirap
2 dl vetemjöl special fullkorn
8-9 dl vetemjöl special
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver

Gör så här
Rör ut jästen i vattnet.
Blanda bakpulvret med lite mjöl.
Tillsätt övriga ingredienser.
Arbeta degen ca 7 minuter i maskin, längre för hand.
Täck över med bakduk och jäs 30 minuter.
Dela degen i två delar, knåda och rulla ut till längder som skäres i ca 15-18 bitar.
Var sparsam med mjölet, degen ska inte kladda men inte mer.
Trilla runda, släta frallor och lägg dem på bakpappersklädd ugnsplåt.
Låt jäsa i 30-40 minuter.



Spraya dem med kallt vatten och grädda i mitten av ugnen, 225º, i ca 10 minuter.
De ska endast ha svag ljusbrun färg.

Täck inte över frallorna med bakduk efter gräddningen så behåller de skorpan bättre.



1 kommentar:

  1. Är inne i ett bakstim så dessa måste jag testa. Ser verkligen supergoda ut!
    Kram till Dig♥

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails