tisdag 4 januari 2011

Skink- och baconpaj

Ett enkelt och smidigt recept på en paj som blev jättegod. Jag ska göra ytterligare en paj på lördag som jag ska ta med till tjejfest, ska utveckla denna lite mer då.

Denna gång använde jag mig av följande:

Pajdeg:
150 gr smör eller margarin
3 dl vetemjöl special fullkorn (går utmärkt med vanligt mjöl också)
4 msk vatten

Blanda samman degen och låt den stå kallt en stund innan du trycker ut den i formen.
Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter.

Fyllning:
2 hg skinka
1 pkt bacon
3 dl ost
2 dl mjölk
2 st ägg
2 tsk paprikapulver
1 krm salt
Svartpeppar

Klipp bacon i mindre bitar, stek dom och låt dom rinna av på hushållspapper.
Strimla skinkan.
Fördela skinka och bacon i pajskalet.
Strö över osten.
Vispa samman ägg och mjölk tillsammans med paprikapulver och salt.
Slå äggblandningen över och häll lite svartpeppar över.

Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
Täck gärna över pajen med ett bakplåtspapper efter ca 12-15 minuter så den inte blir bränd.
Servera med en god sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails