söndag 16 oktober 2011

Lite bilder från tjejkvällen

Hejsan,
bjuder på lite bilder från onsdagens tjejkväll.






Den rosa mossan tyckte jag var riktigt läcker.
Alla bilder ovan är från Dala Handelsträdgård.


Pia från Babyproffsen hade massa bra erbjudanden under kvällen.


Helene sålde smycken. En ring fick följa med mig hem.




Man blev påmind om att julen är i antågande...




Denna ostpajen är lätt den godaste ostpaj jag ätit, oslagbar. Den finns alltid att köpa på Motell Ålleberg, den är dessutom närproducerad.


Den smakade alldeles utmärkt tillsammans med ett glas vin.


Lite svårt att passera dessa skålar utan att det åkte med en geisha...
En jättelyckad kväll och den blev ju självklart än mer toppen efter detta.

Eftermiddagen bjuder på ett jättefint väder så nu ska jag och dotter ta en liten tur för att njuta av solen.

Fortsatt trevlig söndag önskar jag Er alla!

lördag 15 oktober 2011

Vin- och osttips

Gomorron alla härliga bloggläsare,
Här får ni ett gott vin- och osttips. Vi besökte Falbygdens Ost förra helgen och inhandlade tre ostar, Arn Herrgårdsost, vitlöksost och valnötsost, den sistnämnda är bara så drömgod, den tog slut alldeles för fort, får bli en ny tur dit helt enkelt.





Vintipset är detta vita vin, chilenskt, Cono Sur.


Vad gäller matväg kan jag rekommendera detta goda, Kyckling Bombay, klicka HÄR så kommer du till recept.


Önskar er alla en trevlig och härlig helg!

fredag 14 oktober 2011

Sweetchilikyckling

Godmorgon ljuvliga fredag
Innan jag gick till Tjejkvällen i onsdags sa jag till Morgan; "Vad bra, nu kan jag hitta inspiration till tapeter till sovrummet"
Inte hade jag då en aning om att jag skulle vinna det här. Jag blev SÅ himla glad :-)

InTrade är en katalog jag gärna bläddrar i när vi ska välja tapeter. Sedan vill det bara till att bestämma sig...

Denna tyckte jag om :-)

Inspiration till detta recept har jag hittat hos Åse, jag har ändrat lite från ursprungsreceptet. Väldigt gott recept med god smak.

Ingredienser för 4 personer
ca 700 g kycklingfilé
2 paket bacon
1 paprika i valfri färg
1 chicken fond du chef
1 vitlkösklyfta
3 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
50 g naturell philadelfiaost
1 dl sweetchilisås
Salt
Svartpeppar
3 dl smakrik ost (jag använde Allreums Herrgårdsost)

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela kycklingbitarna i mindre bitar.
Bryn dom och krydda med salt och svartpeppar.
Klipp ner bacon i små bitar.
Fräs bacon och låt rinna av på hushållspapper.
Lägg kycklingbitarna i botten på en smord ugnsform.
Strö över baconbitarna.
Hacka paprika och lägg över kyckling/baconfyllning.
Blanda creme fraiche, grädde, fond de chef, sweet chilisås, philadelfiaost och den pressade vitlöksklyftan i en kastrull.
Denna blandning ska bara värmas upp inte koka. Det är för att fonden ska smälta.
Om du gillar tjockare sås (som vi gör) så reder du den eller också använder den som den är.
Slå såsen över kycklingen.
Toppa med riven ost.
Gratinera mitt i ugnen ca 15-20 minuter, tills det fått fin färg.




Vi åt tillsammans med ris och sallad och konstaterade att den lagar vi helt klart igen.

Dags att ta tag i dagen, eftersom det är en ledig dag blir starten ett pass på Form, energikick som heter duga.
Kvällen avrundar vi med tacos, lite gott vin OCH inte att förglömma det viktigaste, ostbågarna.

Ha en ljuvligt härlig fredag!

torsdag 13 oktober 2011

Nötpanerad lax

Hejsan!
Vilken jättetrevlig tjejkväll det var igår, inte gjorde det saken sämre att jag fick ett toppenpris :-)
Jag fotade lite bilder som kan vara lite kul att visa, dock var jag hemma alldeles för sent igår för att sammanställa dom. Men de kommer och självklart mitt finfina pris.

Idag blir lunchtipset lax, lite annorlunda med hasselnötter, men absolut gott. Såsen var nog ändå det bästa.

Ingredienser för 4 personer
4 portionsbitar lax
Smör
1 tsk salt
1 krm citronpeppar
1 dl hackade hasselnötter
2½ dl matlagningsgrädde
Rivet skal och saft av en citron
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl smakrik riven ost

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxbitarna i en smord ugnsform.
Pensla laxbitarna med lite smält smör.
Salt och peppra.
Strössla över de hackade hasselnötterna.
Blanda grädde, citron, vitlök och ost.
Slå såsen runt laxen.
Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.


Servera med sallad och förslagsvis pressad potatis.

Torsdag, närmar sig helg :-) Här har vi redan bestämt vad fredagsmaten ska vara. Kanske någon kan gissa vilken maträtt det är? Den äts i väldigt MÅNGA hem på just fredag ;-)

Ha en go dag!

onsdag 12 oktober 2011

Hallonmuffins med valnötter och vit choklad

Hejsan alla glada :-)
Att jag gillar att baka muffins kan inte ha passerat någon obemärkt förbi som kikar in i min blogg lite då och då ;-)
Är mycket nöjd med detta recept på sommarmuffins, men dessa hallonmuffins kommer helt klart som tvåa, familjen håller med.
Det var inte lätt att hitta en vit choklad, kanske beror på att jag bara ser Marabou mjölkchoklad... Jag var i alla fall på ÖB och hittade den perfekta chokladen för dessa muffins, vit choklad med hallon, prislappen var 10 kr.



Ingredienser för 25 st muffins i aluminiumformar
150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
½ dl gräddfil
1 dl grädde eller mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 dl valnötter
100 g vit choklad
2-3 st hallon/muffins

Gör så här
Hacka valnötterna och chokladen.
Vispa det rumsvarma smöret tillsammans med socker pösigt.
Vispa i äggen ett och ett.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Blanda ner de torra ingredienserna, chokladen och valnötterna varvat med gräddfil och grädde.
Rör om så att allt blandas.
Fördela smeten i aluminiumformarna, tänk på att spara smet till att täcka över hallonen.
Lägg därefter på 2-3 hallon/muffins.
Täck över med med lite smet.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 15 minuter.







Ikväll ska jag tillsammans med svägerska på tjejkväll HIT. Perfekt för att bl a hämta inspiration.
Hoppas ni också får en härlig och trevlig kväll :-)

tisdag 11 oktober 2011

Färsbiffar i grönpepparsås

Hej hej :-)
här får ni tips på ett riktigt gott recept. Tycker man inte om grönpeppar gör man bara en vanlig smarrig gräddsås till, lika gott det också.

Ingredienser för 4 personer
500 g blandfärs
1 dl havregryn
4 tsk potatismjöl
1 dl mjölk
2 msk kalvfond
1 liten gul lök
1 ägg
1 tsk salt
2-3 krm mald svartpeppar

Grönpepparsås
1 liten gul lök
1 dl vatten
4-5 dl matlagningsgrädde
2 msk kalvfond
½ msk krossad grönpeppar
Salt
Svartpeppar, mald
Maizena

Gör så här
Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk och ägg i en bunke.
Låt det stå och svälla i 5 minuter.
Tillsätt riven lök, blandfärs, ägg, salt och peppar.
Arbeta samman till en smidig färs.
Forma färsen till biffar
Stek dom i smör på medelvärme, ca 3-5 minuter på var sida. Beroende på hur tjocka biffar du gör.

Såsen
Fräs hackad lök tills den blir blank.
Tillsätt vatten, grädde, kalvfond och maizenaredning.
Koka upp under omrörning.
Krydda med grönpeppar, smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg i biffarna i såsen och låt stå och sjuda i ca 5 minuter.


Servera med kokt potatis och rivna morötter.

Tack för respons som jag får här, via mejl och inte minst "på stan", jag uppskattar det och tycker det är jättekul :-)

Ha en bra dag allesamman!

måndag 10 oktober 2011

10/10 kl 10.00 = Julmarknad

Idag den 10/10 kl 10.00 slår Falbygdens Ost upp dörrarna till sin julmarknad. Populärt för barnen att få träffa tomten och tala om vad man önskar i julklapp, lämna önskelista. För att inte tala om alla tomtar som finns att köpa, lägg därtill en himla massa goda ostar.


Har ni vägarna förbi kan jag lova att det är väl värt ett besök.

Igår söndag firade vi brors son William som fyller 9 år idag. Liselotte hade bakat MASSVIS med gofika, hur gott som helst.




Självklart är detta min assiett, MYCKET vaniljsås!






Ni kan ju bara förstå hur alla njöt, då är ändå inte detta kort på allt smarrigt som hon hade bakat. Ska be Liselotte om recept på godsakerna :-)

Dagens lunchtips blir detta oerhört goda recept; Chiligrönsaker med nudlar, självklart kan man äta kyckling, kött eller skaldjur till. Recept hittar du HÄR!


Blev ett lååååångt inlägg idag. Jag vill jag skicka en liten hälsning till min bästa storasyster, min systers dotter Amanda och min brors son William.
HURRA
HURRA HURRA till er tre som fyller år idag.

Till Er andra, ha en härlig start på veckan denna måndag!

söndag 9 oktober 2011

På kalas

Hejsan,
idag var det betydligt kallare när man tassade ut till brevlådan för att hämta tidning. Hade tänkt putsa fönster men det projektet lägger jag ner direkt.

Idag ska vi på kalas för att fira min goa och härliga brors son som fyller 9 år. Han önskar sig bara pengar, det är en dator som hägrar.


Det sista som blommar här hemma är dessa fina astrer, de lyser upp jättefint och breder sig härligt ut i slänten.

Mat måste man äta också. Idag blir det ett nytt recept med kyckling. Då kommer innehållet att bl a vara detta. Spännande, har aldrig provat denna fond.


Ha en mysig söndag!

lördag 8 oktober 2011

Kycklingwraps med god sås

Godmorgon lördag och alla härliga läsare
Man kan fylla ett tortillabröd med så mycket mer än tacofärs, även om det onekligen är otroligt gott. Medans Felicia och hennes kompis åt pitabröd med kyckling igår föredrog jag själv att äta tortillabröd till min kyckling.

Hur du tillagar min goda kyckling hittar du HÄR, barn/ungdomar brukar vara mycket förtjusta i den, även vuxna såklart :-)

Till kycklingen hackade vi massa grönsaker vi gillar, cashewnötter får man inte glömma om man tycker om det.
Till detta gjorde vi också en god sås.

Kall sås/dressing för 4 personer
2½ dl matlagningsyoghurt
1-2 tsk curry
3 msk mango chutney
Salt
Svartpeppar

Rör samman och smaka av med salt och svartpeppar.


Mums så gott det var!

Nu ska jag dra iväg till "mitt" träningsställe och få lördagens bästa energikick.
F öv har vi inget planerat idag, känns lite skönt att bara ta dagen som den kommer :-)

Trevlig lördag till Er alla

fredag 7 oktober 2011

Thailändsk lax med nudlar

Hej på Er och underbara härliga fredag
Det har inte blivit mycket tid i köket då jag jobbat kväll denna veckan. Något smarrigt fredagsrecept har jag tyvärr inte att bjuda på. Däremot ett jättegott lunchtips

Ingredienser för 4 personer
120 g äggnudlar
1 fiskbuljong
4 portionsbitar lax, i små bitar
200 g morötter, strimlor
200 g purjolök, strimlad
1-2 vitlöksklyftor, pressad
2 tsk ingefära
2 tsk limeskal
4 msk sweet chilisås
2 msk ostronsås
Hackad färsk koriander

Gör så här
Sätt på vattnet till nudlarna och lägg i en fiskbuljongtärning.
Värm upp en panna med smör eller olja på medelvärme.
Fräs ingefäran och den pressade vitlöken.
Lägg i morötterna, purjon och laxen.
Låt det brynas till laxen känns klar.
Häll i sweet chilissåsen, ostronsåsen och det rivna limeskalet.
Rör försiktigt så laxen inte går sönder.
Blanda ner de kokta nudlarna.
Hacka önskad mängd färsk koriander och lägg ovanpå på laxblandningen.



Idag har jag en del på planering jag tänkt hinna med, får se hur det går.
Kvällen kommer att avslutas med fredagsmys tillsammans med dotter Felicia och en kompis till henne. Beställning har lagts in på kyckling och pitabröd och som "godis" morötter med dip. Inga höga krav precis, det lär inte bli några problem att fixa :-)

Ha en härlig fredag!

onsdag 5 oktober 2011

Biff stroganoff

Hej på Er
När jag var liten så var en av mina favoriter mammas korv stroganoff. Inget märkvärdigt på något sätt men det var bara så gott. Vi blev alltid serverade kokt potatis till, oftast serverar man ris till, men till just detta var det godare med kokt potatis.
Här får ni en annan variant, med kött. Jag åt ris till, inte potatis ; )

Ingredienser

400 g nöt- eller fläskkött
Salt
Svartpeppar
2 små gula lökar
1 röd paprika
1 grön paprika
2 dl vatten
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1-2 msk kalfond
2 msk chilisås

Gör så här
Strimla köttet och bryn det i smör.
Lägg över köttet i en gryta.
Strimla paprika och lök.
Fräs upp paprika och lök.
Lägg över i grytan tillsammans med köttet.
Lägg i övriga ingredienser.
Låt stå och småputtra i ca 15 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Red med maizena om du vill ha tjockare konsistens.


Servera tillsammans med ris.

Nu ska jag förbereda mig för lunch tillsammans med en av mina bästa vänner, thaimat står på menyn.

Ha en bra dag!

tisdag 4 oktober 2011

Muffins med ananas

Hejsan,
att baka muffins är nog en av mina favoriter, gärna prova fram olika smaker.
Denna gång blev det ananas som fick stå för fyllningen. Dock tänker jag nog ta lite mer ananas nästa gång, men de blev jättegoda ändå.

Ingredienser för 12 st stora muffins
125 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
2 ägg
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1½ dl mjölk eller grädde

Fyllning
1 liten burk krossad ananas, väl avrunnen
½ dl creme fraiche
1 msk vaniljsocker

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa det rumsvarma smöret tillsammans med socker.
Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Rör i det i äggsmeten varvat med mjölken.
Blanda samman fyllningen till muffinsen.
Lägg en klick med smet i botten på formarna.
Fördela därefter fyllningen i muffinsformarna.
Fyll på med smet ovanpå fyllningen.
Grädda i ca 15-18 minuter.



Ha en härlig dag!

måndag 3 oktober 2011

Pastagratäng med fläskfilé och kantareller

Godmorgon måndag och alla läsare
Hoppas ni alla haft en bra helg, vädret har verkligen varit fantastiskt.
Vi befann oss i Örebro i helgen och besökte bl a Restaurang Hellas som serverade grekisk mat. Det stod i menyn att man fick vänta lite längre på maten för den lagades med omsorg, vi höll alla med, den var väl värd att vänta på. Själv valde jag Marinerad kycklingfilé på spett med fyra olika såser. Restaurangen kommer helt klart att få besök av oss fler gånger.




Nedan ett recept som jag blev bjuden på av Mia. Handla gärna hem detta till kommande helg för det var verkligen jättegott.

Ingredienser för 4 person

4 portioner pasta, ex skruvar, snäckor, penne
Smör till formen
1-2 tsk olivolja
Peppar

Fyllning
1 stor gul lök
400 g fläskfilé eller kycklingfilé
1 liter kantareller
1 liten zuccini
1 pkt bacon
1 dl marinerade soltorkade tomater
3-4 msk smör

Äggstanning
1 burk ricotta, 250 gr
2 dl riven gratängost
2 dl creme fraiche
2 ägg
3 msk rostade pinjenötter
Salt
Peppar

Till garnering
3-4 msk flagad parmesan
3 msk hackad persilja

Gör så här
Koka pastan och låt den rinna av.
Skala och hacka löken till fyllningen.
Skär fläskfilén i tunna skivor eller strimlor.
Skiva stora svampar.
Ansa, dela och skiva zuccinin.
Skär baconet i strimlor.
Dela tomaterna.
Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna.
Fräs löken ca 3 minuter.
Tillsätt filén och låt den fräsa med i ca 5-7 minuter.
Tagupp filén och löken.
Fräs svampen i resten av smöret tills vätskan kokan in.
Tag upp och spara ca 1 dl av svampen till garneringen.
Fräs zuccinin tillsammans med bacon.
Tillsätt svampen och blanda i tomaterna.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ricotta, gratängost, creme fraiche, ägg och pinjenötter i en bunke.
Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner pastan i den frästa löken och köttet, svampen med zuccinin, bacon och tomaterna.
Blanda väl.
Lägg alltsammans i en smord ungssäker form.
Sätt formen mitt i ugnen och grädda ca 40 minuter.
Strö över den sparade svampen, ringla över oljan och grädda ytterligare 5 minuter.
Garnera med parmesan och persilja.




Till detta åt vi en sallad och givetvis ett gott glas vin, min personliga favorit, Sankt Anna.

Strax ska jag åka iväg och skaffa mig energi för dagen, ett träningspass som innehåller både styrka och kondition, enligt mig, en perfekt start på dagen.

Carpe Diem!

lördag 1 oktober 2011

Laxrullar och ett gott vin

Hej på Er,
befinner oss i Örebro hos sonen och hans flickvän. Vi har inget planerat, bara vara och njuta av dagen. Jo fast det är klart, vi kommer nog att åka en sväng till Marieberg Köpcentrum, det är gigantiskt stort. Ska inte ha något speciellt...

Idag får ni sista delen av tapaskvällen. Camilla hade med sig dessa smarriga laxrullar.



Du behöver
Rökt lax
Philadelfiaost
Örtkryddor
Serranoskinka
Tomat
Färsk krydda
Tandpetare

Gör så här
Bred philadelfiaost på laxen.
Strö över örtkryddor.
Lägg på skinkan och rulla till en rulle.
Dekorera med t ex tomat och färska kryddor.
Lägg rullarna på en bädd av hackad sallad.

Till dessa laxrullar man servera detta goda vin (2410) som passar perfekt till lättare rätter av fisk och skaldjur.


Ha en härlig lördag, det ska vi ha.
Related Posts with Thumbnails