tisdag 11 oktober 2011

Färsbiffar i grönpepparsås

Hej hej :-)
här får ni tips på ett riktigt gott recept. Tycker man inte om grönpeppar gör man bara en vanlig smarrig gräddsås till, lika gott det också.

Ingredienser för 4 personer
500 g blandfärs
1 dl havregryn
4 tsk potatismjöl
1 dl mjölk
2 msk kalvfond
1 liten gul lök
1 ägg
1 tsk salt
2-3 krm mald svartpeppar

Grönpepparsås
1 liten gul lök
1 dl vatten
4-5 dl matlagningsgrädde
2 msk kalvfond
½ msk krossad grönpeppar
Salt
Svartpeppar, mald
Maizena

Gör så här
Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk och ägg i en bunke.
Låt det stå och svälla i 5 minuter.
Tillsätt riven lök, blandfärs, ägg, salt och peppar.
Arbeta samman till en smidig färs.
Forma färsen till biffar
Stek dom i smör på medelvärme, ca 3-5 minuter på var sida. Beroende på hur tjocka biffar du gör.

Såsen
Fräs hackad lök tills den blir blank.
Tillsätt vatten, grädde, kalvfond och maizenaredning.
Koka upp under omrörning.
Krydda med grönpeppar, smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg i biffarna i såsen och låt stå och sjuda i ca 5 minuter.


Servera med kokt potatis och rivna morötter.

Tack för respons som jag får här, via mejl och inte minst "på stan", jag uppskattar det och tycker det är jättekul :-)

Ha en bra dag allesamman!

6 kommentarer:

  1. oj oj oj ... Så gott det ser ut! :)

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Det där måste jag prova, gillar grönpeppar!! Tack för en bra blogg, gärna fler inlägg/dag:)

    SvaraRadera
  3. Det är så gott här hemma en av våra favoriter. Receptet skiljer sig lite mot mitt ska prova detta oxå.
    Ha en bra vecka

    SvaraRadera
  4. jag har varit och handlat med din blogg som hjälpmedel till listan :-) tänkte testa på lite nytt :-)

    SvaraRadera
  5. Men vilken tur att jag hittade din blogg :) Detta ska testas!!

    SvaraRadera
  6. Grönpeppar är toppen! En alltför ofta bortglömd krydda.
    Hälsningar från fröken Dill

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails