Hejsan läsare och tisdag!
Doften av nybakat bröd är härligt, för att inte tala om en nybakad tekaka med en god ost på.
Ingredienser för ca 20 st
50 g jäst
5 dl vatten
2½ dl havregryn
2 msk linfrö
½ dl farinsocker
1 dl vetekli
100 g smör, rumsvarmt
1 tsk salt
8-9 dl manitoba cream (eller vanligt vetemjöl)
Gör så här
Koka upp vatten.
Lägg havregryn och linfrö i degbunken.
Slå på 5 dl kokande vatten över havregryn och linfrö.
Rör om och låt det svalna till 37 grader.
Smula jästen i havregrynsblandningen.
Tillsätt farinsocker och vetekli.
Blanda väl och tillsätt mjölet i omgångar tillsammans med det rumsvarma smöret i bitar.
Tillsätt saltet sist.
Kör med maskin i minst 10 minuter om du använder mjölet manitoba cream.
Täck degbunken med plastfolie och låt degen jäsa 30 minuter.
Knåda degen smidig på mjölat bakbord.
Dela degen i två delar.
Skär i 20 bitar och rulla till släta bullar, kavla ut till ca 10 cm i diameter.
Nagga dom och låt dem jäsa ca 40 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 6 minuter.
Receptet på dessa tekakor är mitt eget, alltid kul att hitta på nytt.
Önskar er en bra tisdag!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag gillar tekakor och med havregryn och linfrön i, mums :) Ha en fin dag!
SvaraRaderaÅh vad goda dom ser ut, jag känner nästan doften av dom. Måste baka!
SvaraRaderaHa en bra höstdag och tack för alla goda tips.
Nybakat bröd är ju bara så gott...de ser väldigt goda ut;)
SvaraRaderaHa en fin dag
Kram Victoria på www.victoriasprovkök.se
Vad sugen jag blev på att baka
SvaraRaderaÅh så gott! Här sitter jag och grämer mig över att vi inte har något bröd hemma och så ser jag dina otroligt läskande bilder på nygräddade tekakor! Livet är inte alltid rättvist :D
SvaraRaderaHa en bra dag!
Det här ska vi prova! Tack för inspiration. :)
SvaraRadera