söndag 30 oktober 2011

Hallon- och blåbärspaj med marängtäcke

Hejsan Svejsan på Er
Ni har väl inte glömt att ställa om klockan :-)

På ovanstående rubrik kan man riktigt känna hur gott detta är. Ännu ett recept som min svägerska Liselotte bjöd på när vi grattade William.

Ingredienser
2 ägg
1½ dl socker
½ dl vetemjöl
ca 3-4 dl hallon/blåbär
pärlsocker
smör

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bären i botten på en ugnsform.
Vispa äggen och sockret pösigt.
Vispa ner vetemjölet.
Häll äggblandningen över frukten.
Strö över lite pärlsocker och klicka ut lite smör över kakan.
Grädda pajen i ca 30-40 minuter, eller tills den blivit lite brun.


Njut av denna smarriga paj tillsammans med glass.

Idag ska vi ha svärmor på middag. Gjorde i ordning en efterrätt redan igår då det stod att den gärna skulle stå i kylen över natten, jag är mycket nyfiken på vad den kommer att smaka.

Mysig söndag på er och tack för ditt besök!

4 kommentarer:

  1. Det här låter ju hur gott som helst

    SvaraRadera
  2. Mums, verkar supergott och till på köpet enkel att göra, bra efterrätt!

    SvaraRadera
  3. Ojojoj, så gott det låter, maräng är en riktig höjdare till efterrättspajer!

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails