Desserten som serverades på Påskafton.
Receptet har varit med i Halv 8 hos mig.
Ingredienser för 4 personer
1 st ananas
(i recept står 2 st, men 1 räckte gott och väl enligt mitt tycke)
3 cl Captain Morgan (mörk rom)
3 cl Malibu
1 msk smör
1/2 tsk svartpeppar
0,5 dl gräddglass vanilj
2 st dubbelco-co
Gör så här
Kör co-con i en mixer.
Tina upp glassen något och blanda ner co-con i glassen.
Ställ in i frysen.
Skala och finhacka ananasen till fyrkanter i lagom storlek.
Hetta upp en stekpanna med ca 1 msk smör.
Stek ananasen på hög värme och tillsätt spriten och svartpeppar, stek ytterligare ca 5 minuter.
Servera varm i dessertskålar eller martiniglas med glass ovanpå.
Garnera om så önskas med bladen från ananasen.
Ingen höjdarbild, men gott var det : )
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Denna glassen hade vi helt glömt bort att vi skulle prova. Tack för påminnelsen!
SvaraRadera