lördag 16 april 2011

Kyckling och grönsaker med sting

Man behöver inte använda just dessa grönsaker som står nedan, man kan ta vad man har hemma och tycker om. Däremot rekommenderar jag vattenkastanjer, det blir mycket krispigt och gott. Kryddningen i denna wok gör att det blir lite sting.

Ingredienser för 2 personer
250 gr kycklingfilé, strimlad
1/2 purjolök
80 gr färska champinjoner
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl vattenkastanjer
2 dl broccoli
2 dl grönsaksbuljong (2 dl vatten + 1 tärning)
1 dl creme fraiche
1 krm sambal oelek
1/2-1 tsk curry
1 tsk kinesisk soja
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Strimla kycklingfilén.
Bryn den i smör eller olja tillsammans med salt och svartpeppar.
Dela broccolin i mindre bitar.
Skiva champinjonerna.
Hacka purjolök, vitlök, paprika och vattenkastanjer.
När kycklingen i stort sett är klar så låt grönsakerna fräsa med en stund.
Slå över buljongen och creme fraiche.
Krydda med sambal oelek, soja och curry.
Låt allt stå och småputtra ca 8 minuter.


Servera förslagsvis med nudlar som du kokat i grönsaksbuljong.

3 kommentarer:

  1. Oj - så gott det ser ut!

    Kycklingwok är en av favoriterna här hemma :-)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag brukar också ha grönsaksbuljong i mina nudlar. Det ser jättegott ut:)

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails