Dottern gav ett mycket bra betyg på dessa spett och tyckte de var jättegoda. Såsen blev i min smak lite för stark, men det är bara att minska på currypastan tills nästa gång.
För 4 personer
4 st kycklingfiléer
Marinad
1 vitlöksklyfta
1 tsk ingefära
2 msk soya (jag använde kinesisk)
1 msk sesamfrö
Salt
Vitpeppar
Jordnötssås
1 dl jordnötter
1 gul lök
3 tsk röd currypasta (var försiktig med den om du inte vill ha jättestarkt)
1 msk smör
1 burk kokosmjölk
1/2 tsk kinesisk soya
1 msk färskpressad citronsaft
Wokade grönsaker
1 broccolistånd
150 gr minimajs
1 msk sesamfrö
Salt
Vitpeppar
Smör
Gör så här
Pressa vitlöksklyftan och blanda med ingefära, soya, sesamfrö, salt och peppar.
Dela kycklingen i mindre bitar och blanda med marinaden.
Ställ kallt och låt marinera i minst 20 minuter.
Trä kycklingbitarna på spett.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek kycklingspetten, salta lite, på medelvärme tills de blir genomstekta.
Jordnötssåsen
Mixa jordnötterna grov i matberedare eller hacka grovt.
Skala och finhacka löken.
Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken tillsammans med currypastan (tillsätt lite i taget och smaka av.)
Tillsätt kokosmjölk och soya.
Låt småputtra ca 3 minuter.
Tillsätt jordnötterna och låt koka ihop ytterligare 3 minuter.
Smaka av med citronsaft.
Red av med maizena om du vill ha tjockare sås.
Wokade grönsaker
Dela broccolin i buketter.
Hetta upp en wok eller en stekpanna med smör och woka hastigt grönsakerna.
Strö på salt, peppar och sesamfrö.
Vill du inte äta som GI eller LCHF så servera förslagsvis med klyftpotatis.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Skickar oss direkt tillbaka till Thailand i somras, blev ett och annat kycklingspett med stark sås:)
SvaraRadera