Detta var en av de rätter som vi hade på Påskbordet.
Kryddmängden är endast ett förslag och kan självklart bytas ut mot andra som är favoriter.
Ingredienser
100 gr ljust formbröd utan kanter
50 gr smör
Fyllning
5 hårdkokta ägg
ca 500 gr räkor med skal
1/2 dl hackad dill
2 dl creme fraiche
1/2 tsk salt
1 krm curry
1/2 krm cayennepeppar
Gör så här
Smält smöret.
Finfördela brödet i en matberedare.
Blanda smöret med brödsmulorna.
Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.
Ställ in i kylen.
Hårdkoka, skala och mosa äggen.
Skala och hacka räkorna.
Blanda ägg, räkor, gräslök, dill och creme fraiche.
Smaksätt med salt, curry och cayenne.
Lägg fyllningen i pajformen och släta till ytan.
Täck med plastfolie.
Låt stelna i kylen i minst 4-5 timmar.
Ta bort kanten på formen och lägg tårtan på ett fat.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
mm såg och lät väldigt gott! :)
SvaraRaderammm så goda recept du har. tack
SvaraRadera