Kryddmängden är endast ett förslag och kan självklart bytas ut mot andra som är favoriter.
Ingredienser
100 gr ljust formbröd utan kanter
50 gr smör
Fyllning
5 hårdkokta ägg
ca 500 gr räkor med skal
1/2 dl hackad dill
2 dl creme fraiche
1/2 tsk salt
1 krm curry
1/2 krm cayennepeppar
Gör så här
Smält smöret.
Finfördela brödet i en matberedare.
Blanda smöret med brödsmulorna.
Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.
Ställ in i kylen.
Hårdkoka, skala och mosa äggen.
Skala och hacka räkorna.
Blanda ägg, räkor, gräslök, dill och creme fraiche.
Smaksätt med salt, curry och cayenne.
Lägg fyllningen i pajformen och släta till ytan.
Täck med plastfolie.
Låt stelna i kylen i minst 4-5 timmar.
Ta bort kanten på formen och lägg tårtan på ett fat.


mm såg och lät väldigt gott! :)
SvaraRaderammm så goda recept du har. tack
SvaraRadera