tisdag 19 april 2011

Pannkaksrulle med köttfärs

Enkel mat, men ändå väldigt gott. Hos en av familjemedlemmarna är det en stor favorit.

Ingredienser
700 gr blandfärs
2 gula lökar
1 burk krossade tomater
1 tärning köttbuljong
1 dl creme fraiche paprika/chili
1 msk pastakrydda
2 tsk curry
1 krm chilipeppar
2 krm spiskummin
Salt
Peppar
Ost

Pannkakan
6 dl mjölk
3 ägg
3 dl mjöl

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka löken och bryn den.
Lägg den i en gryta tillsammans med krossade tomater och smulad buljong.
Bryn färsen.
Lägg över i grytan.
Tillsätt alla kryddorna och creme fraichen.
Låt allt stå och småputtra i ca 20 minuter.
Vispa under tiden samman pannkakan.
Smöra en långpanna och slå i smeten.
Ha pannkakan i ugnen ca 17-20 minuter.
Smaka av köttfärssåsen och krydda ev. mer.
Om den är för lös så pudra över lite mjöl så den tjocknar.
Placera färsen som en "sträng" i mitten.
Vik över kanterna.
Strö över riven ost och ställ in den i ugnen ca 5 minuter till.



2 kommentarer:

  1. Påminner om en rätt som jag är uppvuxen med men i den är det en "torr köttfärs" som ska ligga på pannkakan som rullas ihop. Ska nog bjuda familjen på denna varianten :)

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails