lördag 9 april 2011

Blåbärspaj med vaniljsmak

När jag bjöd på denna oerhört goda paj så hördes
"Mmmm den var god, åh, riktigt god..."
Helt rätt ord för den var verkligen riktigt smaskigt god.

Ingredienser
125 gr smör
3 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 dl creme fraiche
0,5 dl socker (blandas med creme fraichen)
3 tsk vaniljsocker
3 dl blåbär

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda vetemjöl och socker i en bunke eller matberedare.
Dela smöret i mindre bitar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa. Eller kör i en matberedare.
Smöra en pajform eller annan ungsform.
Blanda samman creme fraiche, 1/2 dl socker och vaniljsocker och rör slätt.
Täck botten av formen med cremefraicheblandningen.
Lägg i blåbären ovanpå blandningen.



Strö över lite potatismjöl så blir det inte så löst.
Smula därefter mjölblandningen över blåbären.



Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
Täck ev. över med bakplåtspapper mot slutet av gräddningen så den inte bränner ovanpå.




Servera tillsammans med vaniljglass.

4 kommentarer:

  1. Det är tur att din blogg finns. Nu fick maken en fantastisk god blåbärspaj till fikat i eftermiddag. Att vi sedan kunde sitta på altanen i solen gjorde ju bara att pajen blev ännu godare, kram Gertrud

    SvaraRadera
  2. Jisses så god blåbärspajen ser ut :-)

    Hoppas du får en fin och solig söndag

    kram Jenny

    SvaraRadera
  3. Härligt med paj, känns som det passar extra bra nu när vädret bättrat sej!

    SvaraRadera
  4. Anonym kakägare (utan blogg)28 juli 2012 kl. 20:40

    Åh vad god den var! Hela tjocka släkten tackar för receptet!! :D (underbart med creme fraiche)

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails