Hejsan,
önskemål om mer dessert på sidan, det ska kunna fixas.
I helgen gjordes en chokladmoussepannacotta, ett recept jag hittat i cyberspace vid något tillfälle. Detta är en blandning mellan pannacotta och mousse. Jättesmarrigt, gillar nästan allt med choklad.
Ingredienser
2 dl vispgrädde
2 msk socker
100 gr valfri choklad (ta hälften mörk och hälften ljus, det blir väldigt sött annars)
1 gelatinblad
Gör så här
Hacka chokladen och lägg i en bunke.
Koka under tiden upp grädde och socker.
Tag kastrullen från värmen och låt stå under lock i 10 minuter.
Blötlägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
Ta upp gelatinbladet och lägg ner i den varma grädden, rör om så det smälter.
Häll den varma gräddblandningen över chokladen, rör om väl.
Häll upp i fyra dessertskålar eller glas.
Låt stå i kylen i fyra timmar tills det stelnat helt.
Eftersom det var en spontandessert fick jag lov att "offra" lite av mitt lördagsgodis som dekoration...
Smultron har jag i min lilla trädgård.
Hoppas ni får en härlig dag!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej Susanne. Idag drar vi igång en tävling på studeravidare.se. Vill du också vara med och tävla? Du behöver bara nämna oss i ett blogginlägg och har då chansen att vinna Nya MacBook Air. Infomation om tävlingen finns under www.studeravidare.se/bloggtavling.
SvaraRaderaMVH Studeravidare gänget
Oj oj ... så smarrigt detta ser ut! :-) Chokladiga desserter är det bästa!
SvaraRaderaHoppas du får en riktigt fin Onsdag
Kram kram
Åh, denna är bara så vansinnigt god!!! Vi har nog bjudit alla matgäster på den vid minst ett tillfälle:)
SvaraRadera