Hej!
Nu är vi hemma igen efter en helt underbar vecka på Skiathos i Grekland, allt har varit helt perfekt, inget att klaga på : ) Sedan känns det jättehärligt att komma hem till Sverige när det visar sig från sin bästa sida.
En av många hundra foton jag tagit.
Ska bli kul att gå igenom alla ikväll och drömma sig lite tillbaks.
Dessa frallor bakade jag till sonen som var kvar hemma och jobbade, han hade heller inget att "klaga på" vad gällde dessa frallor ; )
Ingredienser
50 gr jäst
5 dl fingervarm mjölk (37 grader)
3 msk socker
1 tsk bakpulver
1 äggula
2 dl vetekli
9-11 dl vetemjöl manitoba cream
150 gr rumsvarmt smör
1 tsk salt
Till pensling
Ägg
Sesamfrö eller vallmofrö
Gör så här
Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
Tillsätt socker, äggula, vetekli, bakpulver och ca 8-9 dl av mjölet.
Klicka i smöret och arbeta kraftigt i 5-7 minuter.
Häll på saltet och ev mer mjöl om det behövs.
Arbeta degen ytterligare ca 5-7 minuter.
Låt jäsa i 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar.
Placera frallorna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa i 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla med ägg och strö över sesamfrö eller vallmofrö.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
Hoppas ni alla har sol och får en härlig dag!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Nej det förstår jag, de ser ju fantastiskt goda ut! Inget att klaga på... :)
SvaraRaderaHärligt kort, skönt när man kan utnyttja sommaren på bästa sätt!
Ha det gott!
Annacarin
Så härligt med alla foton som man har att gå genom när man kommit hem, sannerligen ett sant nöje:)
SvaraRaderaHoppas du har en fortsatt skön ledighet,
kram.
Godmorogn susanne!
SvaraRaderaFrallorna ser riktigt goda ut! Hembakat är godast...
Och det låter som ni haft en toppensemester på grekland. :-) Vi har aldrig varit i grekland, funderar på en resa dit nästa sommar. . . .
Önskar er en fortsatt trevlig helg!
Kram Jenny