En riktig gammal klassiker har serverats här hemma, smördegsinbakad köttfärs. För många år sedan gjorde jag en del recept med smördeg. Får nog börja kika på dom recepten igen.
Gör din egen favoritfärs eller gör efter detta recept.
Det enda som gjorde mig fundersam var att smördegen "smälte" när jag lade på färsen. Ett tips är att inte lägga på jättehet färs. Det kan även vara den sorten som jag köpte som gjorde så.
Ingredienser
1 förpackning smördeg (jag köpte färsk på rulle)
500 gr färs
½ paket cantadou vitlök/örter
2 msk mango chutney
2 krm sambal oelek
1 köttbuljongstärning
1 dl chilisås
½ dl grädde
2 tsk pastakrydda
½ tsk chilipulver
2 krm svartpeppar
Salt
Mozarella eller annan ost
Sesamfrö
1 ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn färsen.
Blanda ner övriga ingredienser och rör om.
Låt stå och puttra ca 20 minuter.
Smaka av med salt.
Bred ut färsen på smördegen.
Skiva över mozarella eller ta vanlig riven ost och riv över.
Rulla ihop eller vik kanterna mot varandra, nyp ihop ordentligt och slut till smördegen.
Pensla med ägg och strö över sesamfrö.
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills den fått fin färg.
Ät tillsammans med en sallad. Mmmmmm, riktigt smarrigt.
Om en stund ska jag tillsammans med en god vän göra ett besök på second hand. Denna butiken vi ska till är öppen tisdag och lördag, en halvtimme innan det öppnar är det lååååång kö. Jag måste helt enkelt besöka denna affär för att se vad det är : )
Trevlig lördag på Er
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Låter som en minst sagt spännande affär! Ser fram mot förklaringen till köerna:)
SvaraRaderaHa en fortsatt skön helg,
kram!