När vi var i Grekland förra veckan så var det en av ungdomarna som var mycket förtjust i Pasta Carbonara. Så när vi kom hem var jag tvungen att testa själv.
Ingredienser för 4 personer
4 paket bacon
1 st rödlök
1,5 dl köttbuljong (1,5 dl vatten + 1 köttbuljong)
2 dl riven parmesanost
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk hackad persilja
1 krm salt
3 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här
Klipp ner baconet i små bitar.
Lägg buljongen i 1,5 dl vatten och låt koka upp tills buljongen löst sig.
Stek bitarna i omgångar i smör och låt rinna av på hushållspapper.
Fräs därefter rödlöken en liten stund.
Lägg rödlöken i en gryta eller använd dig av stekpannan.
Häll i köttbuljongen, grädden och creme fraichen.
Smaka av med svartpeppar och salt. (Tips! Salta inte för mycket då det blir salt av buljongen.)
Rör ner parmesanosten.
Låt allt stå och småputtra tillsammans i ca 7-8 minuter.
Lägg därefter i den färska hackade persiljan och rör om.
Servera tillsammans med pasta.
Lycka till!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för ditt besök och din kommentar : )