tisdag 30 augusti 2011

Ugnsbakad lax i jättegod sås

Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Detta gick snabbt och lätt att tillaga.

Ingredienser för 4 personer
4 st laxfiléer
Salt
Citronpeppar
10 cm purjolök, strimlad
1 grovt rivet äpple
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
2 tsk ingefära
2 tsk paprikapulver
2 tsk citronpeppar
2 tsk vitlökspulver
1 tsk chilipulver

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form.
Salt och peppra.
Vispa samman grädde, creme fraiche och alla kryddor, smaka ev. av med salt.
Lägg det rivna äpplet på bitarna tillsammans med purjolöken.
Häll såsen över fisken.
Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter.


Servera förslagsvis med färsk pasta.

Ha en bra tisdag : )

3 kommentarer:

  1. Ja, det expedieras en del lax i vårt kök också, det är ju så gott och finns så många olika variationer på recepten.
    Detta låter onekligen gott...

    Ang. vinet i kycklinggrytan så kan man ju byta ut det mot matlagningsvin om man inte vill ha alkohol i maten. Annars funkar det säkert bra med vispgrädde och ev. lite mer fond. Ska bli spännande att se hur det blir om du lagar till den:)

    SvaraRadera
  2. Lax blir middagen idag. Tack för receptet. 🤗

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails