torsdag 3 mars 2011

Chokladmousse med Marabou mjölkchoklad och hallon

Mmmmm, vilken upplevelse för smaklökarna. Detta var helt i min smak, ljuvligt gott.
Häromveckan på "Halv 8 hos mig" var det par-vecka, där tillagade Lisa och Magnus en vit chokladmousse. Jag gjorde om den lite och så här är mitt recept.

Ingredienser för 4 personer
1,5 dl vispgrädde
160 gr Marabou mjölkchoklad
1 ägg
0,75 dl vaniljkesella

Hallon

Gör så här
Vispa grädden.
Smält chokladen över ex. vattenbad.
Vispa upp ägget och tillsätt den smälta chokladen under omrörning.
Rör ner kesellan och sist den vispade grädden.
Häll upp i glas och låt det stå kallt i minst 2 timmar.

Innan servering så strö över "smulad" hallon.


MUMS i kvadrat!!!


Hallon tillsammans med choklad är en otroligt lyckad kombination.

1 kommentar:

  1. Mjölkchoklad-mousse är en av mina favorier bland av alla efterrätter.
    Mums så gott!!

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails