Anna Halléns bok "LCHF - husmanskost" är verkligen min nya favorit. Recepten Anna har i den är fantastiskt goda. Skulle laga till två stycken kycklingfiléer för att det skulle räcka till två lunchlådor... Dottern tyckte det såg jättegott ut och åt upp den ena kycklingen och blev lika förtjust som jag.
För 4 personer
4 st kycklingfilé
200 gr smaksatt färskost, gärna chilismak
2 paket bacon
2 msk smör
Gräddsås
5 dl vispgrädde
100 gr smaksatt färskost
2 msk kycklingfond
1 tsk sockerfri soja
salt
peppar
Gör på följande sätt
Linda baconet runt filéerna och fäst med tandpetare.
Bryn kycklingen runt om i smör.
Lägg därefter kycklingen i en ugnsform.
Spara det brynta smöret till gräddsåsen.
Sås
Använd samma stekpanna som till kycklingen och låt den brynta såsen vara grunden till såsen.
Tillsätt vispgrädde, färskost, fond och soja.
Salta och peppra.
Häll såsen i ugnsformen över kycklingen.
Baka i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.
Servera kycklingen med en sallad om du väljer LCHF annars passar ris eller pasta till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Så gott det här ser ut!
SvaraRaderaMat helt i min smak :-)
Mums vad gott det ser ut =) Kika gärna in på min matblogg där jag lagt ut ett LCHF-recept och dessutom har jag en tävling =)
SvaraRadera