lördag 19 mars 2011

Ostfylld baconlindad kycklingfilé i gräddsås

Anna Halléns bok "LCHF - husmanskost" är verkligen min nya favorit. Recepten Anna har i den är fantastiskt goda. Skulle laga till två stycken kycklingfiléer för att det skulle räcka till två lunchlådor... Dottern tyckte det såg jättegott ut och åt upp den ena kycklingen och blev lika förtjust som jag.

För 4 personer
4 st kycklingfilé
200 gr smaksatt färskost, gärna chilismak
2 paket bacon
2 msk smör

Gräddsås
5 dl vispgrädde
100 gr smaksatt färskost
2 msk kycklingfond
1 tsk sockerfri soja
salt
peppar

Gör på följande sätt
Linda baconet runt filéerna och fäst med tandpetare.
Bryn kycklingen runt om i smör.
Lägg därefter kycklingen i en ugnsform.
Spara det brynta smöret till gräddsåsen.

Sås
Använd samma stekpanna som till kycklingen och låt den brynta såsen vara grunden till såsen.
Tillsätt vispgrädde, färskost, fond och soja.
Salta och peppra.
Häll såsen i ugnsformen över kycklingen.



Baka i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.



Servera kycklingen med en sallad om du väljer LCHF annars passar ris eller pasta till.

2 kommentarer:

  1. Så gott det här ser ut!
    Mat helt i min smak :-)

    SvaraRadera
  2. Mums vad gott det ser ut =) Kika gärna in på min matblogg där jag lagt ut ett LCHF-recept och dessutom har jag en tävling =)

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails