Då har min lilla kompis Bosch kommit till användning igen. Det fick bli ett enkelt och gott rosenbröd.
För att baka 30 st rosenbröd behövs
50 gr smör
5 dl mjölk
50 gr jäst
1 tsk salt
1 msk socker
13-14 dl vetemjöl (jag använde mig av 1/3 "vanligt" vetemjöl och 2/3 manotiba cream)
Ägg
Vallmofrö
Baka så här
Smält smöret i en kastrull.
Häll i mjölken och värm till 37 grader. (fingervarmt)
Smula jästen i en stor bunke.
Vispa ut jästen med degspadet.
Tillsätt salt, socker och det mesta av mjölet.
Jäs degen övertäckt ca 30 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
Dela degen i tre delar och forma till längder.
Skär varje längd i 10 bitar och forma till runda bollar.
Lägg dom på plåt med bakplåtspapper.
Klipp ett kryss i toppen på varje bulle.
Jäs under bakduk ca 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
När bullarna jäst klart så pensla med uppvispat och strö över vallmofrö.
Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
onsdag 16 mars 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Har precis avslutat en lunch med kyckling och chiliyoughurt....mumma!
SvaraRaderaDen såsen kommer garanterat att finnas med vid varje grilltillfälle i sommar!
Kram Lena