För 4 personer
4 laxfiléer à ca 150 g
2 små gula lökar
2 små röda paprikor
olja att steka i
3 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
4 msk god pesto (jag använde paprika med cashewnötter)
1 tsk salt
1/2 dl vitt vin
1 dl riven ost
pinjenötter
Gör så här
Strimla lök och paprika och stek mjuk i oljan.
Lägg över dem i botten på en ugnsfast form.
Lägg på laxfilerna.
Blanda samman grädde, creme fraiche, pesto, vin, ost och salt.
Häll gräddblandningen över laxen.
In i ugnen, 180 grader ca 30 min.
Rosta under tiden pinjenötterna i en het torr panna. (gör inte samma misstag som jag och gör något annat under tiden...)


Vi åt tillsammans med pasta och sallad.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för ditt besök och din kommentar : )