Kladdkakor och muffins har jag en stor kärlek för. Här provade jag på ett recept med vaniljkesella i smeten, resulterade i mycket goda muffins, som grädde på moset några hallon i också, gott gott.
Ingredienser
3 ägg
2 dl socker
100 gr smör
1 dl vaniljkesella
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 msk marsanpulver för kokning
1 nypa salt
Hallon, ca 3-4 st till varje muffins
Muffinsformar, ca 20 st
Baka så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Smält smöret.
Blanda samman mjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och marsanpulver i en skål.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smöret och vaniljkesellan.
Rör samman försiktigt till en jämn smet.
Fördela ut smeten i formarna.
Lägg inte i mer smet än till hälften i formarna, de "sväller" upp rätt mycket.
Tryck ner 3-4 st hallon i varje muffins.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Smaken var mycket smaskig.
För att tillgodose allas smaklökar gjorde jag även ett gäng utan hallon.
Dessa blev höga och fina.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Så Goda Muffins du har bakat!
SvaraRaderaJag hade valt de med hallon i :-) så himla gott.
Trevlig kväll :-)
Vilken härlig blogg! massor av smaskiga recept...
SvaraRaderaett tips.. om du vill ha..om du har en muffinsplåt kan du ställa formarna i den så viker dom inte ut sig utan blir höga och fina :) / Eva