tisdag 15 mars 2011

Laxburgare med räkröra

Anna Halléns bok "LCHF - husmanskost" bjuder på recept som är riktigt goda. Denna laxrätten var en bland de godaste jag ätit på länge.

För 4 personer
600 gr lax, skinnfri (jag använde fryst, portionsbitar)
1/2 gul lök
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör att steka i

Räkröra
400 gr räkor med skal
1 dl creme fraiche
1/2 dl äkta majonnäs
1/2 dl hackad dill
2 krm salt

Gör så här
Skala räkorna.
Blanda creme fraiche, majonnäs, dill och salt.
Tillsätt räkorna.
Skär laxen i mindre bitar och mixa den i en matberedare.
Skala och finhacka löken.
Blanda laxfärsen med lök, ägg, salt och peppar.
Forma färsen till fyra burgare och stek i smör på medelvärme ca 3 minuter på vardera sida.
Toppa burgarna med räkröran.


Jag åt tillsammans med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails