Sonen blev helt stormförtjust i dessa muffins. Jag kan inte annat än instämma.
I receptet står att läsa; "Dessa muffins är som stora krämiga praliner. De serveras halvtinade och känns därför inte så mäktiga".
För att baka 18 st muffins behöver du
100 gr smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm bakpulver
1 krm salt
Fyllning
50 gr smör
1 1/2 msk mjöl
1/2 dl socker
1 1/2 msk kakao
1 dl mjölk
1 dl grädde
Baka så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull på svag värme.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner det smälta smöret.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt.
Rör ner det i smeten.
Skeda upp smeten i muffinsformar alternativt aluminumformar.
Fyll inte på för fullt!
Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
Låt svalna.
Gör därefter fyllningen.
Börja med att smälta smöret i en kastrull.
Tillsätt sedan mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet.
Tillsätt mjölk och grädde och koka tills smeten tjocknar, det tar ett par minuter.
Fördela smeten i chokladformarna och låt svalna.
Förvara dom i frysen och ta fram ca 20 minuter före servering.
Pudra över lite florsocker innan servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Säger bara en sak: MUMS!!!! :)
SvaraRadera