Ett recept som verkligen är värt att testa, kalasgott!
För 4 personer behöver du
4 st portionsbitar av lax
1 purjolök
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl riven parmesan
Citronpeppar
Salt
Pinjenötter
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla purjolöken och lägg i en ugnsfast form.
Lägg laxen ovanpå.
Krydda med citronpeppar och salt.
Blanda samman grädde, creme fraiche och parmesan.
Smaka av såsen med salt.
Slå såsen runt och över laxen.
Ställ formen i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Rosta under tiden pinjenötterna i en torr het panna.
Strössla över nötterna vid servering.
Servera tillsammans med sallad och förslagsvis pasta eller potatis.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Så gott med lax och parmesan.
SvaraRaderaHär blir det kräftsallad till lunch idag.
men funderar på att äta lax till middag istället :-)
Vad smaskigt det ser ut. Pinjenötter och lax passar ju så bra ihop:)
SvaraRaderaMums vad gott det ser ut =)
SvaraRadera