För 4 personer behöver du
4 st portionsbitar av lax
1 purjolök
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl riven parmesan
Citronpeppar
Salt
Pinjenötter
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla purjolöken och lägg i en ugnsfast form.
Lägg laxen ovanpå.
Krydda med citronpeppar och salt.

Blanda samman grädde, creme fraiche och parmesan.
Smaka av såsen med salt.
Slå såsen runt och över laxen.
Ställ formen i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Rosta under tiden pinjenötterna i en torr het panna.
Strössla över nötterna vid servering.

Servera tillsammans med sallad och förslagsvis pasta eller potatis.

Så gott med lax och parmesan.
SvaraRaderaHär blir det kräftsallad till lunch idag.
men funderar på att äta lax till middag istället :-)
Vad smaskigt det ser ut. Pinjenötter och lax passar ju så bra ihop:)
SvaraRaderaMums vad gott det ser ut =)
SvaraRadera