tisdag 29 mars 2011

Lax med krämig parmesansås

Ett recept som verkligen är värt att testa, kalasgott!

För 4 personer behöver du
4 st portionsbitar av lax
1 purjolök
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl riven parmesan
Citronpeppar
Salt
Pinjenötter

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla purjolöken och lägg i en ugnsfast form.
Lägg laxen ovanpå.
Krydda med citronpeppar och salt.



Blanda samman grädde, creme fraiche och parmesan.
Smaka av såsen med salt.
Slå såsen runt och över laxen.
Ställ formen i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Rosta under tiden pinjenötterna i en torr het panna.
Strössla över nötterna vid servering.


Servera tillsammans med sallad och förslagsvis pasta eller potatis.


3 kommentarer:

  1. Så gott med lax och parmesan.

    Här blir det kräftsallad till lunch idag.
    men funderar på att äta lax till middag istället :-)

    SvaraRadera
  2. Vad smaskigt det ser ut. Pinjenötter och lax passar ju så bra ihop:)

    SvaraRadera
  3. Mums vad gott det ser ut =)

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails