En mycket lyckad kombination av smaker : )
Till 4 personer
600-700 gr fläskytterfilé eller fläskfilé
1 stor röd paprika, hackad
2 små gula lökar, hackade
1 vitlöksklyfta, pressad
1-2 syrliga äpplen, hackade
3 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 dl mango chutney
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
3 dl riven ost, med smak
Salt
Peppar
Cashewnötter
Gör så här
Putsa filén.
Skär filén i lagom tjocka skivor.
Bryn dom och krydda med salt och peppar.
Bryn lök, äpple och paprika tillsammans.
Blanda samman creme fraiche, grädde, sambal oelek, tomatpuré, mango chutney, paprikapulver, curry, pressad vitlök, salt och peppar.
Lägg köttet i botten på en ugnsfast form.
Lägg över grönsaksblandningen och strö över den rivna osten.
Slå på såsen.
Gratinera mitt i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter.
Servera tillsammans med cashewnötter, ris och sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Oj oj - så gott det ser ut! :-)
SvaraRaderacashewnötter är ju alltid gott att ha i maten!
Trevlig Helg
Tack snälla för dessa Gi rätter, dem ska jag helt klart testa!
SvaraRaderaDu är bara bäst!
Kram lene
PS: 5½ kg har försvunnit nu!