fredag 3 juni 2011

Ost- och baconfyllda köttfärsbiffar

Visst är det härligt att vakna upp till en solig och varm dag, allt går så mycket lättare.

Ett recept på jättegoda biffar, dessutom givetvis smidiga att tillaga. Kan förslagsvis ätas tillsammans med klyftpotatis och denna goda kalla sås.

Ingredienser för 4 personer

600 gr nötfärs eller blandfärs
1 ägg
1/2 dl grädde
1 gul lök
Salt (beräkna ca 1 tsk salt/500 gr färs)
Peppar
1 vitlöksklyfta
1 paket bacon (i receptet står egentligen 1/2 paket, jag tyckte det var för lite)
Ädelost eller annan god ost du gillar, ca 1 tsk till varje biff

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Riv löken.
Blanda samman färs, ägg, grädde, lök, salt och peppar.
Forma till 16 st biffar.
Platta ut dom ordentligt.
Hacka vitlöken och klipp ner bacon i mindre bitar.
Stek bacon och lägg mot slutet ner den hackade vitlöken,
Lägg i bacon, vitlök, ost, "vik ihop" biffen och platta till den igen.
Bryn hastigt så biffarna får färg.
Ställ dem därefter i ugnen ca 20 minuter.



1 kommentar:

  1. Gott med pimpade köttfärsbiffar, bra tips!

    Hoppas du har en härlig helg.

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails