fredag 19 augusti 2011

Filé med kantareller

Jag "mjukstartar" min första vecka efter semestern och har ledig fredag idag. Känns som en skön fredag då jag inte har något särskilt, bara några småsaker.
Har fått önskemål om tacos till kvällen, det får det helt enkelt bli.

Var häromdagen i skogen med pappa och vi (pappa) hittade sju svampar. Det blev lite tunt med så få kantareller i grytan, jag fick helt enkelt gå till affären och köpa mer. All sås med kantareller i tycker jag blir gott.

Ingredienser för 4 personer
600-700 gr fläskytterfilé
ca 100 gr kantareller
1½ dl svampbuljong (1½ dl vatten + buljongtärning)
4-5 dl grädde
Maizena
Salt
Peppar

Gör så här
Putsa filén och skär centimetertjocka skivor.
Salta och peppra och bryn i smör.
Fräs kantarellerna.
Blanda samman med filén och häll på buljong och grädde.
Låt stå och puttra ca 15 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Red med maizena om du vill ha tjockare sås.



Vi serverade tillsammans med klyftpotatis.

Trevlig fredag
: )

2 kommentarer:

  1. Låter bra, då återkommer jag då, haha.
    Vilka läckra rätter du har på din sida. Bara älskar att sitta och läsa recepten. Ska prova på flera av dina GI-recept längre fram. Då ska det bli andra bullar av!!
    Ha en skön ledig fredag och helg.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  2. Åhh, vad det ser gott ut!
    Kombinationen låter underbar. Svamp och kantareller i första hand (kanske för att de är lättast) är ju så fantastiskt gott!
    Du borde ge ut en receptbok Susanne!
    Ha en skön dag
    Annacarin

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails