måndag 1 augusti 2011

Fransk päronpaj

Tycker du om nötter? Då lovar jag att du kommer att tycka om denna smarriga päronpaj.
Receptet har jag fått från min mamma som har bakat denna paj i många år, jag har inte tröttnat på den och jag kommer nog aldrig göra det.

Ingredienser
1 stor burk konserverade päron
100 gr hasselnötter (eller sötmandel)
100 gr smör
1 1/2 dl socker
2 st ägg

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Mal eller finhacka nötterna.
Vispa rumsvarmt smör och socker. (jag använder mig av matberedare)
Tillsätt äggen ett i taget och vispa smeten pösig.
Blanda ner de malda/hackade nötter i smeten och rör om tills allt blandat sig.
Hacka päronen och lägg dom i botten på en pajform (ca 25 cm)


Bred över smeten.

Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Täck ev. över med bakplåtspapper så den inte blir bränd.

Servera med vaniljglass eller vaniljsås. Personligen tycker jag båda två är precis lika goda.
Ät och njut!


2 kommentarer:

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails