söndag 14 augusti 2011

Lax med cantadou vitlök och örter

Hej
Missa inte chansen att få hem en chokladkaka till nästa helg :-)
Hur hittar du här.

Lax eller fisk överhuvudtaget är något jag gillar, men det blir gärna lax för det är smidigt att tillaga. "Hemma" har vi aldrig kunnat äta fisk pga allergi hos min pappa och sedermera min lillebror, bara doften av fisk utlöste allergi. Själv fick jag smaka på fisk första gången när jag var 10 år. Jag fick nöja mig med skolbespisningens fisk..., vill minnas att det var mest i form av fiskpinnar och fiskbullar som serverades ; )

Ingredienser för 2 person

2 portionsbitar lax
2 krm salt
2 krm citronpeppar
2 dl grädde
1/2 dl creme fraiche
1/2 ask cantadou vitlök och örter
1 tsk pressad citron
1 fiskbuljonggtärning
5 cm purjolök
2 msk pinjenötter, torrostade
Salt

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxen i en ugnsfast form, smöra litegrann.
Krydda med salt och citronpeppar.
Häll grädden i en kastrull tillsammans med creme fraiche, osten, citronen och buljongtärning.
Låt osten smälta på låg värme i gräddblandningen.
Strimla purjon och lägg ner i såsen.
Låt såsen sjuda samman några minuter.
Rosta under tiden pinjenötterna i en torr het panna.
Smaka av såsen med salt.
Slå såsen runt laxen och ha i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Strössla över nötterna innan servering.


Vi åt tillsammans med färsk pasta.

Nu ska jag njuta av min sista sommarsemesterdag i form av diverse ting : )

2 kommentarer:

  1. Åh, gott, gott. Annat än skolbespisningens fiskar, vi minns mandelfisk med fasa:)

    SvaraRadera
  2. Gud vad gott detta var! Vi får dock inte äta detta för ofta för då kommer vi att tröttna på maträtten. Så vi får nog vänta två månader tills vi får käka den igen.

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails