Hejsan,
rulltårta är inget jag brukar baka. Men självklart måste jag testa. Letade å letade å letade, hittade till slut ett recept som verkade helt ok. Här kan man variera sin fyllning efter vad man tycker om. Jag valde att göra hallonmousse (färdigköpt) och fylla rulltårtan med. Rulltårtan blir ungefär som en budapestlängd i smaken.
Ingredienser
5 st äggvitor
3 dl socker
ca 30-40 gr madelflarn
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitorna med hälften av sockret till ett skum.
Tillsätt resterande socker lite i taget och vispa till en fast maräng.
Sikta ner mjöl och kakao i smeten.
Häll ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna.
Strö över mandelspån.
Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Innan kakan svalnat stjälp upp den på sockrat bakplåtspapper och lägg långpannan över.
Låt den svalna under långpannan.
När kakan svalnat, bred på din önskade fyllning.
Rulla ihop försiktigt.
Skär i lagom stora portionsbitar.
Ha gott!
onsdag 31 augusti 2011
tisdag 30 augusti 2011
Ugnsbakad lax i jättegod sås
Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Detta gick snabbt och lätt att tillaga.
Ingredienser för 4 personer
4 st laxfiléer
Salt
Citronpeppar
10 cm purjolök, strimlad
1 grovt rivet äpple
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
2 tsk ingefära
2 tsk paprikapulver
2 tsk citronpeppar
2 tsk vitlökspulver
1 tsk chilipulver
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form.
Salt och peppra.
Vispa samman grädde, creme fraiche och alla kryddor, smaka ev. av med salt.
Lägg det rivna äpplet på bitarna tillsammans med purjolöken.
Häll såsen över fisken.
Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter.
Servera förslagsvis med färsk pasta.
Ha en bra tisdag : )
Ingredienser för 4 personer
4 st laxfiléer
Salt
Citronpeppar
10 cm purjolök, strimlad
1 grovt rivet äpple
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
2 tsk ingefära
2 tsk paprikapulver
2 tsk citronpeppar
2 tsk vitlökspulver
1 tsk chilipulver
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form.
Salt och peppra.
Vispa samman grädde, creme fraiche och alla kryddor, smaka ev. av med salt.
Lägg det rivna äpplet på bitarna tillsammans med purjolöken.
Häll såsen över fisken.
Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter.
Servera förslagsvis med färsk pasta.
Ha en bra tisdag : )
måndag 29 augusti 2011
Thailändsk kycklingfilé
Hej!
Hoppas ni haft en bra helg.
Har börjat leta runt bland mina pärmar och gamla recept. Här kommer ett smarrigt gott med kyckling och kokosmjölk. Gillar man inte kokosmjölk kan man byta mot annat.
Ingredienser för 2 personer
ca 250 gr kycklingfilé
Salt
Svartpeppar
1 purjolök
½ röd paprika
1 vitlöksklyfta
½ tsk sambal oelek
Smör
½ tsk malen ingefära
1 köttbuljong
2½ dl kokosmjölk
ca ½ dl cashewnötter
Gör så här
Strimla kycklingen, gör likadant med purjon och paprikan.
Skiva vitlöken.
Stek kycklingen i smör tillsammans med salt och peppar.
Fräs grönsakerna i smör i några minuter.
Smaksätt med ingefära, sambal oelek och smula ner buljongen.
Häll i kokosmjölk.
Lägg i kycklingen och låt grytan koka upp.
Smaka ev. av med salt eller mer krydda.
Strö över cashewnötter innan servering.
När vi satt och åt frukost i lördags blev det plötsligt väldigt mörkt inne, kikade ut genom fönstret... Jag har nog aldrig sett en sådan svart himmel. Trodde det skulle bli värsta åskovädret, men det blev inte så farligt som himlen såg ut.
För er som har intresse för pyssel så hittar du mycket prisvärda pysselsaker HÄR.
Trevlig måndag!
Hoppas ni haft en bra helg.
Har börjat leta runt bland mina pärmar och gamla recept. Här kommer ett smarrigt gott med kyckling och kokosmjölk. Gillar man inte kokosmjölk kan man byta mot annat.
Ingredienser för 2 personer
ca 250 gr kycklingfilé
Salt
Svartpeppar
1 purjolök
½ röd paprika
1 vitlöksklyfta
½ tsk sambal oelek
Smör
½ tsk malen ingefära
1 köttbuljong
2½ dl kokosmjölk
ca ½ dl cashewnötter
Gör så här
Strimla kycklingen, gör likadant med purjon och paprikan.
Skiva vitlöken.
Stek kycklingen i smör tillsammans med salt och peppar.
Fräs grönsakerna i smör i några minuter.
Smaksätt med ingefära, sambal oelek och smula ner buljongen.
Häll i kokosmjölk.
Lägg i kycklingen och låt grytan koka upp.
Smaka ev. av med salt eller mer krydda.
Strö över cashewnötter innan servering.
När vi satt och åt frukost i lördags blev det plötsligt väldigt mörkt inne, kikade ut genom fönstret... Jag har nog aldrig sett en sådan svart himmel. Trodde det skulle bli värsta åskovädret, men det blev inte så farligt som himlen såg ut.
För er som har intresse för pyssel så hittar du mycket prisvärda pysselsaker HÄR.
Trevlig måndag!
söndag 28 augusti 2011
Knäckebröd och kalas
Hej alla
Idag blir det kalasfirande för vår del. Det är min brorsson Anton som fyller 6 år. Han är "stor kille" nu, han har börjat förskoleklass, det är är stort : )
Lilla bustrollet Anton. Fotot har jag tagit när vi var på Hökensås och fiskade, en otroligt rogivande dag.
Ett knäckebröd som föll mig i smaken. Jag hittade mitt i ICA-affären. Det kostade lite mera än "vanligt" knäcke, men en skiva är som två.
En god bredbar ost på är jättegott, jag smular även över till valnötter.
Ha en fin söndag.
Idag blir det kalasfirande för vår del. Det är min brorsson Anton som fyller 6 år. Han är "stor kille" nu, han har börjat förskoleklass, det är är stort : )
Lilla bustrollet Anton. Fotot har jag tagit när vi var på Hökensås och fiskade, en otroligt rogivande dag.
Ett knäckebröd som föll mig i smaken. Jag hittade mitt i ICA-affären. Det kostade lite mera än "vanligt" knäcke, men en skiva är som två.
En god bredbar ost på är jättegott, jag smular även över till valnötter.
Ha en fin söndag.
lördag 27 augusti 2011
Räkor, ost och vin
Hejsan,
Tänkte tipsa er om två goda ting. Själv är jag mycket svag för räkor, tror knappt jag har någon "botten" vad gäller räkor. Har man också goda kex, ostar, vitlöksbröd och ett gott vin.
Dessa kex är bara ett måste, de är bara SÅ goda. De finns i olika smaker såsom Salt & Peppar, Sourcream & Onion och Naturella. Har ni inte provat dom så testa.
Hattings vitlöksbröd är också ett måste.
Vi testade ett nytt vin till detta, har inte provat det förut men det var ett lyckat köp. Det är ett torrt vitt vin [5649] och kostar 75 kr.
Ha det bäst!
fredag 26 augusti 2011
Strimlad biff med lök
Hej på Er
Härliga lediga fredag är det för mig idag, känns härligt.
Värmen på väg tillbaka skrev Aftonbladet igår, över helgen i alla fall, känns skönt. Fast det var även åskvarningar, för egen del klarar jag mig utan det. Men nu är det i alla fall jättevarmt och skönt ute : )
Om ni är sugna på att göra gryta i helgen så är denna riktigt god. Vill man kan man självklart ta i mer grönsaker.
Ingredienser
500-600 gr lövbiff, strimlad
Smör
Salt
Svartpeppar
1 gul lök, strimlad
1 liten burk vattenkastanjer
2 -3 tsk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk ostronsås
1 tsk tomatpuré
2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
4 dl grädde
Maizena
Salt
Peppar
Gör så här
Stek köttet och krydda med salt och svartpeppar.
Lägg över i en gryta och fräs den strimlade löken.
Häll ner löken tillsammans med köttet.
Lägg i övriga ingredienser och rör om.
Låt stå och småputtra i ca 5 minuter.
Smaka av med ev. mer kryddor.
Vi åt ihop med jasminris och sallad.
En skön och härlig helg till er och njut av värmen.
Härliga lediga fredag är det för mig idag, känns härligt.
Värmen på väg tillbaka skrev Aftonbladet igår, över helgen i alla fall, känns skönt. Fast det var även åskvarningar, för egen del klarar jag mig utan det. Men nu är det i alla fall jättevarmt och skönt ute : )
Om ni är sugna på att göra gryta i helgen så är denna riktigt god. Vill man kan man självklart ta i mer grönsaker.
Ingredienser
500-600 gr lövbiff, strimlad
Smör
Salt
Svartpeppar
1 gul lök, strimlad
1 liten burk vattenkastanjer
2 -3 tsk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk ostronsås
1 tsk tomatpuré
2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
4 dl grädde
Maizena
Salt
Peppar
Gör så här
Stek köttet och krydda med salt och svartpeppar.
Lägg över i en gryta och fräs den strimlade löken.
Häll ner löken tillsammans med köttet.
Lägg i övriga ingredienser och rör om.
Låt stå och småputtra i ca 5 minuter.
Smaka av med ev. mer kryddor.
Vi åt ihop med jasminris och sallad.
En skön och härlig helg till er och njut av värmen.
torsdag 25 augusti 2011
Crepes
En del mat glömmer man helt enkelt av att göra, crepes är en av dom som inte serveras ofta här hemma. Man kan fylla pannkakorna med massa smarrigt gott. Nu hade det blivit köttfärssås över så det fick det bli.
I kylen fanns det lite bechamelsås kvar, jag smälte ner lite cantadou vitlöksost i såsen och slog det över pannkakorna. Därefter på med riven ost.
Förslag på fyllning är räkstuvning, svampstuvning, en stuvning på kantareller vore inte dumt : )
Nu ska jag försöka leta upp något gott att äta till helgen. Sugen på något med kyckling. Förslag mottages gärna.
Må gott!
I kylen fanns det lite bechamelsås kvar, jag smälte ner lite cantadou vitlöksost i såsen och slog det över pannkakorna. Därefter på med riven ost.
Förslag på fyllning är räkstuvning, svampstuvning, en stuvning på kantareller vore inte dumt : )
Nu ska jag försöka leta upp något gott att äta till helgen. Sugen på något med kyckling. Förslag mottages gärna.
Må gott!
onsdag 24 augusti 2011
Chokladmoussepannacotta
Hejsan,
önskemål om mer dessert på sidan, det ska kunna fixas.
I helgen gjordes en chokladmoussepannacotta, ett recept jag hittat i cyberspace vid något tillfälle. Detta är en blandning mellan pannacotta och mousse. Jättesmarrigt, gillar nästan allt med choklad.
Ingredienser
2 dl vispgrädde
2 msk socker
100 gr valfri choklad (ta hälften mörk och hälften ljus, det blir väldigt sött annars)
1 gelatinblad
Gör så här
Hacka chokladen och lägg i en bunke.
Koka under tiden upp grädde och socker.
Tag kastrullen från värmen och låt stå under lock i 10 minuter.
Blötlägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
Ta upp gelatinbladet och lägg ner i den varma grädden, rör om så det smälter.
Häll den varma gräddblandningen över chokladen, rör om väl.
Häll upp i fyra dessertskålar eller glas.
Låt stå i kylen i fyra timmar tills det stelnat helt.
Eftersom det var en spontandessert fick jag lov att "offra" lite av mitt lördagsgodis som dekoration...
Smultron har jag i min lilla trädgård.
Hoppas ni får en härlig dag!
önskemål om mer dessert på sidan, det ska kunna fixas.
I helgen gjordes en chokladmoussepannacotta, ett recept jag hittat i cyberspace vid något tillfälle. Detta är en blandning mellan pannacotta och mousse. Jättesmarrigt, gillar nästan allt med choklad.
Ingredienser
2 dl vispgrädde
2 msk socker
100 gr valfri choklad (ta hälften mörk och hälften ljus, det blir väldigt sött annars)
1 gelatinblad
Gör så här
Hacka chokladen och lägg i en bunke.
Koka under tiden upp grädde och socker.
Tag kastrullen från värmen och låt stå under lock i 10 minuter.
Blötlägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
Ta upp gelatinbladet och lägg ner i den varma grädden, rör om så det smälter.
Häll den varma gräddblandningen över chokladen, rör om väl.
Häll upp i fyra dessertskålar eller glas.
Låt stå i kylen i fyra timmar tills det stelnat helt.
Eftersom det var en spontandessert fick jag lov att "offra" lite av mitt lördagsgodis som dekoration...
Smultron har jag i min lilla trädgård.
Hoppas ni får en härlig dag!
tisdag 23 augusti 2011
Scrapbooking till salu
Hej,
Här kommer ett tips för er som gillar scrapbooking eller rent allmänt pyssel.
För ca 7 år sedan började jag med scrapbooking och kortmakeri. Ni som håller på med denna hobby vet hur mycket saker man har och gärna köper på sig mer hela tiden ; )
Jag har i alla fall bestämt att lägga ner denna hobby, ett beslut som växt fram under året. Därför säljer jag nu av alla mina scrapsaker. Jag har startat en Bloppis som jag uppdaterar kontinuerligt med massa fynd.
Är du intresserad av att fynda, då ska du absolut besöka min Bloppis. Du hittar mig HÄR.
Ha en skön och härlig dag!
Här kommer ett tips för er som gillar scrapbooking eller rent allmänt pyssel.
För ca 7 år sedan började jag med scrapbooking och kortmakeri. Ni som håller på med denna hobby vet hur mycket saker man har och gärna köper på sig mer hela tiden ; )
Jag har i alla fall bestämt att lägga ner denna hobby, ett beslut som växt fram under året. Därför säljer jag nu av alla mina scrapsaker. Jag har startat en Bloppis som jag uppdaterar kontinuerligt med massa fynd.
Är du intresserad av att fynda, då ska du absolut besöka min Bloppis. Du hittar mig HÄR.
Ha en skön och härlig dag!
måndag 22 augusti 2011
Tips på snabblunch
Har man ont om tid är detta perfekt att fixa. Man behöver endast tortillabröd, ost och skinka. Man kan skippa skinkan om man inte har det hemma. På med någon god krydda, klart : )
Du behöver
Tortillabröd
Ost
Skinka
Krydda man gillar
Gör så här
Skiva ost och lägg på brödet. Det räcker gott och väl med ett lager ost och man behöver inte täcka hela brödet.
Lägg på en skinkskiva eller två.
På med lite favoritkrydda.
Vik den på mitten.
Värm den på medelvärme i en torr panna tills osten smält. Ha koll så att brödet inte bränns vid.
Om jag har gräddfil eller creme fraiche hemma tar jag gärna det till.
I helgen blev det lite bakat, bullar och tekakor.
Jag undrar, vem kan motstå en nybakad bulle eller nybakat bröd?
Inte jag i alla fall ; )
Recept hittar du HÄR.
Köpte nya bullformar när jag besökte Hjo och Hem & Hobby.
Tyckte dom var jättefina, självklart ; )
Tekakor med havregryn, recept på dessa finner du HÄR.
Dags att sätta lite fart, börjar jobba klockan två. Ut tänker jag i alla fall inte gå just nu, himlen öppnade sig fullständigt, regnet vräker ner.
Ha en skön dag.
Du behöver
Tortillabröd
Ost
Skinka
Krydda man gillar
Gör så här
Skiva ost och lägg på brödet. Det räcker gott och väl med ett lager ost och man behöver inte täcka hela brödet.
Lägg på en skinkskiva eller två.
På med lite favoritkrydda.
Vik den på mitten.
Värm den på medelvärme i en torr panna tills osten smält. Ha koll så att brödet inte bränns vid.
Om jag har gräddfil eller creme fraiche hemma tar jag gärna det till.
I helgen blev det lite bakat, bullar och tekakor.
Jag undrar, vem kan motstå en nybakad bulle eller nybakat bröd?
Inte jag i alla fall ; )
Recept hittar du HÄR.
Köpte nya bullformar när jag besökte Hjo och Hem & Hobby.
Tyckte dom var jättefina, självklart ; )
Tekakor med havregryn, recept på dessa finner du HÄR.
Dags att sätta lite fart, börjar jobba klockan två. Ut tänker jag i alla fall inte gå just nu, himlen öppnade sig fullständigt, regnet vräker ner.
Ha en skön dag.
söndag 21 augusti 2011
Muffins med apelsinkrokant
Sonen var hemma häromdagen och fick bestämma innehållet i de muffins jag skulle baka. Han valde Marabou Apelsin krokant. Det var inget tokigt val måste jag erkänna, de blev riktigt mumsiga.
Ingredienser för ca 15-17 st muffins
100 gr rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
½ msk bakpulver
½ dl kakao
1 dl grädde eller mjölk
ca 100 gr mjölkchoklad apelsin/krokant, hackad
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa rumsvarmt smör tillsammans med strösocker och vaniljsocker.
Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
Blanda samman vetemjöl, kakako och bakpulver.
Rör ner det i smeten tillsammans med grädden och den hackade chokladen.
Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter.
Muffins- och bullformar är som servetter, man kan aldrig ha för många. Dessa har jag köpt på Lagerhaus.
Dessa snygga Rice-formar gjorde jag ett riktigt bra fynd på : )
Jo, jag besökte allt second hand-butiken igår, det var otroligt mycket folk, för att inte prata om ALLT som fanns där. Jag var bara fascinerad av att gå och titta på allt. Fynda kunde man verkligen göra, det kan jag lova.
Om jag köpte något? Det blev en trasmatta, 2 meter lång, i en underbar ljusrosa färg och väldigt mjuk att gå på. Rena rama fyndet, 40 kr!
Det var inte sista gången jag besökte den butiken.
Idag står det bakning bl a på "schemat", brödbakning. Jag tycker det är en skön terapi att stå i köket och baka.
Ha en härlig söndag!
lördag 20 augusti 2011
Smördegsinbakad köttfärs
En riktig gammal klassiker har serverats här hemma, smördegsinbakad köttfärs. För många år sedan gjorde jag en del recept med smördeg. Får nog börja kika på dom recepten igen.
Gör din egen favoritfärs eller gör efter detta recept.
Det enda som gjorde mig fundersam var att smördegen "smälte" när jag lade på färsen. Ett tips är att inte lägga på jättehet färs. Det kan även vara den sorten som jag köpte som gjorde så.
Ingredienser
1 förpackning smördeg (jag köpte färsk på rulle)
500 gr färs
½ paket cantadou vitlök/örter
2 msk mango chutney
2 krm sambal oelek
1 köttbuljongstärning
1 dl chilisås
½ dl grädde
2 tsk pastakrydda
½ tsk chilipulver
2 krm svartpeppar
Salt
Mozarella eller annan ost
Sesamfrö
1 ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn färsen.
Blanda ner övriga ingredienser och rör om.
Låt stå och puttra ca 20 minuter.
Smaka av med salt.
Bred ut färsen på smördegen.
Skiva över mozarella eller ta vanlig riven ost och riv över.
Rulla ihop eller vik kanterna mot varandra, nyp ihop ordentligt och slut till smördegen.
Pensla med ägg och strö över sesamfrö.
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills den fått fin färg.
Ät tillsammans med en sallad. Mmmmmm, riktigt smarrigt.
Om en stund ska jag tillsammans med en god vän göra ett besök på second hand. Denna butiken vi ska till är öppen tisdag och lördag, en halvtimme innan det öppnar är det lååååång kö. Jag måste helt enkelt besöka denna affär för att se vad det är : )
Trevlig lördag på Er
Gör din egen favoritfärs eller gör efter detta recept.
Det enda som gjorde mig fundersam var att smördegen "smälte" när jag lade på färsen. Ett tips är att inte lägga på jättehet färs. Det kan även vara den sorten som jag köpte som gjorde så.
Ingredienser
1 förpackning smördeg (jag köpte färsk på rulle)
500 gr färs
½ paket cantadou vitlök/örter
2 msk mango chutney
2 krm sambal oelek
1 köttbuljongstärning
1 dl chilisås
½ dl grädde
2 tsk pastakrydda
½ tsk chilipulver
2 krm svartpeppar
Salt
Mozarella eller annan ost
Sesamfrö
1 ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn färsen.
Blanda ner övriga ingredienser och rör om.
Låt stå och puttra ca 20 minuter.
Smaka av med salt.
Bred ut färsen på smördegen.
Skiva över mozarella eller ta vanlig riven ost och riv över.
Rulla ihop eller vik kanterna mot varandra, nyp ihop ordentligt och slut till smördegen.
Pensla med ägg och strö över sesamfrö.
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills den fått fin färg.
Ät tillsammans med en sallad. Mmmmmm, riktigt smarrigt.
Om en stund ska jag tillsammans med en god vän göra ett besök på second hand. Denna butiken vi ska till är öppen tisdag och lördag, en halvtimme innan det öppnar är det lååååång kö. Jag måste helt enkelt besöka denna affär för att se vad det är : )
Trevlig lördag på Er
fredag 19 augusti 2011
Filé med kantareller
Jag "mjukstartar" min första vecka efter semestern och har ledig fredag idag. Känns som en skön fredag då jag inte har något särskilt, bara några småsaker.
Har fått önskemål om tacos till kvällen, det får det helt enkelt bli.
Var häromdagen i skogen med pappa och vi (pappa) hittade sju svampar. Det blev lite tunt med så få kantareller i grytan, jag fick helt enkelt gå till affären och köpa mer. All sås med kantareller i tycker jag blir gott.
Ingredienser för 4 personer
600-700 gr fläskytterfilé
ca 100 gr kantareller
1½ dl svampbuljong (1½ dl vatten + buljongtärning)
4-5 dl grädde
Maizena
Salt
Peppar
Gör så här
Putsa filén och skär centimetertjocka skivor.
Salta och peppra och bryn i smör.
Fräs kantarellerna.
Blanda samman med filén och häll på buljong och grädde.
Låt stå och puttra ca 15 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Red med maizena om du vill ha tjockare sås.
Vi serverade tillsammans med klyftpotatis.
Trevlig fredag : )
Har fått önskemål om tacos till kvällen, det får det helt enkelt bli.
Var häromdagen i skogen med pappa och vi (pappa) hittade sju svampar. Det blev lite tunt med så få kantareller i grytan, jag fick helt enkelt gå till affären och köpa mer. All sås med kantareller i tycker jag blir gott.
Ingredienser för 4 personer
600-700 gr fläskytterfilé
ca 100 gr kantareller
1½ dl svampbuljong (1½ dl vatten + buljongtärning)
4-5 dl grädde
Maizena
Salt
Peppar
Gör så här
Putsa filén och skär centimetertjocka skivor.
Salta och peppra och bryn i smör.
Fräs kantarellerna.
Blanda samman med filén och häll på buljong och grädde.
Låt stå och puttra ca 15 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Red med maizena om du vill ha tjockare sås.
Vi serverade tillsammans med klyftpotatis.
Trevlig fredag : )
torsdag 18 augusti 2011
Kyckling med grönsaker och nudlar
Allt går i perioder vad i alla fall jag äter. Kom på att det var längesedan jag åt nudlar, bra när man vill ha något snabbt och lätt.
Ingredienser för 2 personer
250 gr kycklingfilé
Salt
Vitpeppar
1½ dl champinjoner, skivade
1 röd paprika, hackad
2 dl färsk broccoli
1 dl bambuskott, strimlad
2-3 krm curry
1 krm chilipeppar
½ krm salt
½ tsk majsstärkelse (redning)
1 dl grönsaksbuljong
2 dl risnudlar (kokta)
½ dl cashewnötter
Gör så här
Koka nudlarna.
Strimla kycklingen.
Bryn den och krydda med salt och peppar.
Tag upp kycklingen ur pannan och fräs på grönsakerna.
När grönsakerna är klara lägg tillbaks kycklingen tillsammans med de kokta nudlarna.
Krydda med kryddorna och grönsaksbuljongen.
Red med maizena.
Strössla över de grovhackade cashewnötterna och rör om.
Smaka ev. av med mer kryddor.
Vinnarna i chokladtävlingen hittar du HÄR.
Ha en härlig torsdag, själv ska jag åka till jobbet och göra veckans sista dag, måste ju mjukstarta efter semestern ; )
Ingredienser för 2 personer
250 gr kycklingfilé
Salt
Vitpeppar
1½ dl champinjoner, skivade
1 röd paprika, hackad
2 dl färsk broccoli
1 dl bambuskott, strimlad
2-3 krm curry
1 krm chilipeppar
½ krm salt
½ tsk majsstärkelse (redning)
1 dl grönsaksbuljong
2 dl risnudlar (kokta)
½ dl cashewnötter
Gör så här
Koka nudlarna.
Strimla kycklingen.
Bryn den och krydda med salt och peppar.
Tag upp kycklingen ur pannan och fräs på grönsakerna.
När grönsakerna är klara lägg tillbaks kycklingen tillsammans med de kokta nudlarna.
Krydda med kryddorna och grönsaksbuljongen.
Red med maizena.
Strössla över de grovhackade cashewnötterna och rör om.
Smaka ev. av med mer kryddor.
Vinnarna i chokladtävlingen hittar du HÄR.
Ha en härlig torsdag, själv ska jag åka till jobbet och göra veckans sista dag, måste ju mjukstarta efter semestern ; )
onsdag 17 augusti 2011
Vinnarna i chokladtävlingen
Gokväll,
nu är vinnarna dragna i chokladtävlingen = )
Jag önskar jag kunde skicka en till alla som lämnat kommentar eller mejlat.
Jag har dragit en från mejlen och en här från bloggen.
GRATTIS till
Cecilia Svensson
och
Monika
Mejla mig era adresser på sue.sjostrom@gmail.com så skickar jag chokladen så fort ni mejlat mig.
TACK så jättemycket för era kommentarer här på bloggen och på mejl, det har varit jättekul att läsa vad ni vill se mer av och vad ni tycker om min lilla blogg.
Det mesta kan jag nog faktiskt leva upp till. Det enda "kluriga" var Mia L, "saft, sylt, gelé, gräddtårta". Det ser jag som en utmaning och utmaningar är aldrig fel.
Ha en fortsatt fin onsdagskväll, själv ska jag mumsa på dessa : )
nu är vinnarna dragna i chokladtävlingen = )
Jag önskar jag kunde skicka en till alla som lämnat kommentar eller mejlat.
Jag har dragit en från mejlen och en här från bloggen.
GRATTIS till
Cecilia Svensson
och
Monika
Mejla mig era adresser på sue.sjostrom@gmail.com så skickar jag chokladen så fort ni mejlat mig.
TACK så jättemycket för era kommentarer här på bloggen och på mejl, det har varit jättekul att läsa vad ni vill se mer av och vad ni tycker om min lilla blogg.
Det mesta kan jag nog faktiskt leva upp till. Det enda "kluriga" var Mia L, "saft, sylt, gelé, gräddtårta". Det ser jag som en utmaning och utmaningar är aldrig fel.
Ha en fortsatt fin onsdagskväll, själv ska jag mumsa på dessa : )
Två boktips
När vi var i Grekland läste jag en bok av Carin Hjulström. Jag tyckte den var otroligt bra. På 1 vecka var vi tre personer som läste ut samma bok. Det gick inte att släppa ifrån sig boken, man ville hela tiden veta; Vad händer nu?
Boken heter "Finns inte på kartan" och handlar om en tjej, Frida, som har gått journalisthögskolan och ska ut på praktik. Hon hamnar på en praktikplats hon absolut inte vill vara på.
Jag kan varmt rekommendera boken. Jag såg en recensent som hade skrivit, "En bok man blir glad av", kan inte annat än hålla med.
Nu håller jag på med hennes andra bok "Hitta vilse", den är också mycket bra.
Kika HÄR.
Klockan åtta ikväll drar jag vinnarna som får hem en god stor chokaldkaka : )
Ha en härlig onsdag : )
Boken heter "Finns inte på kartan" och handlar om en tjej, Frida, som har gått journalisthögskolan och ska ut på praktik. Hon hamnar på en praktikplats hon absolut inte vill vara på.
Jag kan varmt rekommendera boken. Jag såg en recensent som hade skrivit, "En bok man blir glad av", kan inte annat än hålla med.
Nu håller jag på med hennes andra bok "Hitta vilse", den är också mycket bra.
Kika HÄR.
Klockan åtta ikväll drar jag vinnarna som får hem en god stor chokaldkaka : )
Ha en härlig onsdag : )
tisdag 16 augusti 2011
Tacospett
Jo, måndagen gick bra, kändes som man knappt varit ledig i fyra veckor. Däremot kändes det som man skulle regna bort på morgonen, det fullkomligen vräkte ner.
Gillar du choklad? Kika då HÄR.
Här kommer ett alternativ om man inte vill äta tacos som man brukar, trä på spett istället och servera med tillbehör man tycker om.
Ingredienser för 4 personer
500 gr blandfärs
1 ägg
1 påse tacokrydda
4 msk hackad persilja
Gör så här
Blanda färsen med ägg, kryddmix och persilja.
Forma 12 avlånga bullar och trä upp på grillpinnar.
Stek på medelhög värme i smör eller olja.
Servera förslagsvis tillsammans med massa grönsaker, tacochips, tacosås och gräddfil.
Gillar du choklad? Kika då HÄR.
Här kommer ett alternativ om man inte vill äta tacos som man brukar, trä på spett istället och servera med tillbehör man tycker om.
Ingredienser för 4 personer
500 gr blandfärs
1 ägg
1 påse tacokrydda
4 msk hackad persilja
Gör så här
Blanda färsen med ägg, kryddmix och persilja.
Forma 12 avlånga bullar och trä upp på grillpinnar.
Stek på medelhög värme i smör eller olja.
Servera förslagsvis tillsammans med massa grönsaker, tacochips, tacosås och gräddfil.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)