måndag 21 mars 2011

Chiliglaserad räkwok med aioli

Recept på en snabblagad räkwok. Anna Hallén står för receptet.

För 4 personer
2 röda paprikor
1 zuccini
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
10 st champinjoner, färska
2 msk smör
2 msk sweet chilisås
2 tsk soja
600 gr skalade räkor
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Aioli
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
1-2 tsk sötad dijonsenap
1 msk kallpressad rapsolja
2 krm salt
1 krm svartpepper

Gör så här
Kärna ur och strimla paprikan-
Strimla zuccinin.
Skala och skiva lök och vitlök tunt.
Skiva champinjonerna.
Hetta upp en stekpanna eller wokpanna.
Stek paprika, lök, vitlök, zuccini och champinjonerna i smör ca 5 minuter.
Häll på sweetchilisås och soja.
Vänd in räkorna, salta och peppra.
Låt allt bli varmt men stek inte för länge för då blir räkorna sega.

Aioli
Skala och pressa vitlökarna i en skål.
Tillsätt creme fraiche, senap och olja. (Själv hoppade jag senapen)
Rör om och smaka av med salt och peppar,

Servera woken med aioli.
Själv tog jag även lite äggnudlar till som jag kokade i grönsaksbuljong.


Aiolin satte verkligen piff på woken.

1 kommentar:

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails