fredag 18 mars 2011

Fläskfilé med cantadou vitlök

Yummie yummie, detta blev mycket lyckat. Jag hade grunden i ett gammalt recept som jag haft i åratal och så ändrade jag lite grann. Blev supergottit.

För 4-6 personer
700 gr fläskytterfilé
200 gr färska champinjoner, delade i mindre bitar
1 stor grön paprika, hackad
1 gul lök, hackad
Salt
Vitpeppar

1 ask Cantadou vitlök och örter
1 1/2 dl köttbuljong (1 1/2 dl vatten + 1 1/2 köttbuljongtärning)
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
Maizena

2 dl riven ost (jag använde prästost)

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa filén och dela i centimetertjocka skivor.
Stek dom tillsammans med salt och vitpeppar.
Hacka under tiden lök och paprika, skiva champinjonerna.
När köttet är klart lägg det i en smord ugnsfast form.
Bryn på löken, paprikan och champinjonerna.
Lägg dessa ovanpå köttet.
Tillaga såsen och rör den till önskad tjocklek med maizena.
Slå såsen över köttblandningen.
Strö över osten.
Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Vi serverade med vitlöksbröd och hasselbackspotatis.




2 kommentarer:

  1. Så gott!!
    Riktig god Fredagsmat :-)

    Trevlig Helg

    SvaraRadera
  2. DET lät gott Susanne..Behöver ha något tips tills nästa helg..kommer inte på något! Gunilla

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails