söndag 13 juni 2010

Knäckig rabarberpaj

En härligt knäckig rabarerpaj som smakar alldeles förträffligt gott.

Hacka ner ca 400 gr rabarber och lägg i en form. Strö några teskedar socker över rabarberna.

Smält 150 gr margarin. När smöret smält så rör ner 1/2 dl sirap och 1 dl grädde. Tag kastrullen från plattan.

Blanda i en bunke:
2 dl mjöl
2 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Rör ner de torra ingredienserna i smörblandningen, det ska inte värmas upp. Blanda samman väl och bred fyllningen över rabarberna.

Grädda pajen i 175 grader, 25-30 minuter.

Låt pajen stå en liten stund innan du serverar. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

1 kommentar:

  1. Mums mums! Mycket god rabarberpaj och mina gäster uppskattade den mycket. :)

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails