lördag 25 september 2010

Kladdkaka med marshmallows

En härligt kletig smakupplevelse.

Du behöver:
2 st ägg
2 dl socker
150 gr smör
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl minimarshmallows



Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Smöra en form som är ca 25 cm i diameter eller klä formen med bakplåtspapper.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda samman de torra ingrediernserna, dock inte marshmallows.
Rör försiktigt ner smör och de torra ingredienserna i äggsmeten.
Slå smeten i formen och grädda på andra falsen nedifrån i 20 minuter.
Ta ut kakan och tryck försiktigt ner marshmallows i kakan, de smälter och blir kletiga snabbt.
In i ugnen igen i ca 5-8 minuter, kakan ska vara kladdig.



Jag serverade kakan tillsammans med vaniljglass och hallon. Mums!



Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails