måndag 11 april 2011

Parmesanpanerad kycklingfilé

Denna helgen var verkligen "katastrofal" i köket. Vad jag än företog mig så misslyckades jag... Men det är bara att ta nya tag : )

Här är i alla fall en god kyckling som jag lyckades med, parmesanpanerad.

För att göra till 4 personer
4 st kycklingfiléer
Vitpeppar
Salt
1 äggvita
100 gr färsk parmesanost
2 msk smör

Gör så här
Skär filéerna längs med i två filéer med en vass kniv.
Krydda med salt och peppar.
Vispa äggvitan lätt.
Riv osten fint.
Låt smöret bli varmt i en stekpanna.
Doppa filéerna först i äggvitan och därefter i ost.
Lägg i stekpannan och stek försiktigt på medelvärme på båda sidor tills de är klara och fått fin färg.



Servera förslagsvis med en krämig potatisgratäng och sallad.
Kycklingen kan ätas både varm och kall.


3 kommentarer:

  1. Parmesanpanerad kyckling har vi inte ätit på länge, synd, för det är verkligen gott.

    SvaraRadera
  2. Så gott det låter med parmesanpanerad kyckling, kanske något för grillen nu när det börjar våras ute!:)

    SvaraRadera
  3. Ja, det här ser verkligen jättegott ut :-)

    Kram Jenny

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails