Ingredienser för 4 personer
120 gr äggnudlar eller 1 1/2 dl basmatiris
1 tsk paprikapulver
1/2-1 tsk cayennepeppar
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk mald kummin
1 msk citronsaft
1 msk vatten
1/2 tsk salt
1 tsk olja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, skivade
2 dl kokosmjölk med låg fetthalt, max 6%
350 gr räkor eller blandade skaldjur
Gör så här
Koka nudlarna, eller ris om du valt det.
Blanda paprikapulver, cayennepeppar, gurkmeja, spiskummin, citronsaft, vatten och salt.
Värm oljan i en stekpanna.
Tillsätt vitlök och lök och låt fräsa på svag värme 4-5 minuter.
Blanda i kryddblandningen och låt fräsa under omrörning i 2 minuter till.
Häll kokosmjölken i pannan och låt den koka 4-5 minuter.
Lägg i räkorna och fortsätt koka i ett par minuter.
Servera med nudlar (ris) och sallad.


Det här såg gott ut!
SvaraRadera:-)
Här har vi lagat smörstekt lax med pestobulgur :
http://pernillawahlgren.se/jennys-matblogg
/ Jenny
Jag tittar ofta på dina fina recept och detta ska jag absolut testa. Tack för att du delar med dig i din fina blogg. Kram Gertrud
SvaraRadera