lördag 12 februari 2011

Het indisk räkcurry

Det här var en rätt med rejält sting i. Tror jag ska minska lite på cayennepepparn nästa gång. Men det var verkligen en mycket god rätt. Vill man ha starkt ska man absolut lägga i 1 tsk cayennepeppar, men kanske börja med 1/2 tsk. Receptet är viktväktarmat.

Ingredienser för 4 personer
120 gr äggnudlar eller 1 1/2 dl basmatiris
1 tsk paprikapulver
1/2-1 tsk cayennepeppar
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk mald kummin
1 msk citronsaft
1 msk vatten
1/2 tsk salt
1 tsk olja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, skivade
2 dl kokosmjölk med låg fetthalt, max 6%
350 gr räkor eller blandade skaldjur

Gör så här
Koka nudlarna, eller ris om du valt det.
Blanda paprikapulver, cayennepeppar, gurkmeja, spiskummin, citronsaft, vatten och salt.
Värm oljan i en stekpanna.
Tillsätt vitlök och lök och låt fräsa på svag värme 4-5 minuter.
Blanda i kryddblandningen och låt fräsa under omrörning i 2 minuter till.
Häll kokosmjölken i pannan och låt den koka 4-5 minuter.
Lägg i räkorna och fortsätt koka i ett par minuter.
Servera med nudlar (ris) och sallad.



2 kommentarer:

  1. Det här såg gott ut!
    :-)

    Här har vi lagat smörstekt lax med pestobulgur :

    http://pernillawahlgren.se/jennys-matblogg

    / Jenny

    SvaraRadera
  2. Jag tittar ofta på dina fina recept och detta ska jag absolut testa. Tack för att du delar med dig i din fina blogg. Kram Gertrud

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails