fredag 11 februari 2011

Ugnsbakad lax i hummersås

Jag längtar till sommaren när man kan grilla lax i ett foliepaket fyllt med godsaker, det är riktigt mumsigt det.
Här fick det bli en variant i ugnen med hummersås, den här rätten var verkligen inte fy skam. Mannen var helt lyrisk och tyckte det var den godaste fisk han ätit på länge = )

För att laga till 4 personer behöver du
4 portioner lax (jag använde fryst)
1 dl vatten
2,5 dl matlagninsgrädde
1,5 dl creme fraiche
3 msk touch of taste hummerfond
1/2 dl klippt dill
pressad citron
salt
citronpeppar
maizena

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxen i en ugnsfast form.
Pressa citron över.
Salta och krydda med citronpeppar.
Koka ihop vatten, grädde, creme fraiche och fond.
Blanda ner 1,5 msk pressad citron och den klippta dillen.
Smaka av med salt.
Rör i maizena till önskad konsistens på såsen.
Slå såsen över laxen.


In i ugnen i ca 30-35 minuter.
Garnera laxen med citron och klippt dill.


Servera med pressad potatis och sallad.



1 kommentar:

  1. Hej, det var länge sedan! "Hittade" livstecken från dig inne hos Anneli! Wow, så många härliga recept här. Jag tittar absolut hit igen när det är matlagning på gång.

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails