Detta var det smidigaste bröd jag bakat, behövde inte ens ta fram assistenten.
Man blandar samman alla torra ingredienser och därefter vätska, klickar i en form och in i ugnen. Kan det bli smidigare?
Att det sedan smakade dundergott gjorde inte saken sämre. Jag var lite skeptisk... men efter första tuggan var jag såld = )
För att baka en limpa behöver du
2 dl vetekross
1 dl vetekli
7 dl rågsikt
1/2 dl krossade linfrö
2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1/2 dl mörk sirap
5 dl filmjölk
1 dl mjölk
Baka så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör i sirap, filmjölk och mjölk.
Blanda till en kladdig deg.
Klicka ner degen i en avlång smord form som rymmer 1,5 liter.
Grädda brödet längst ner i ugnen 1 timma.
Låt brödet stå i formen i 10 minuter.
Jag använde mig av hela linfrön, sedan hade jag inte mörk sirap utan tog ljus istället. Funkade lika bra.
Behöver jag säga att jag gillar ost ; )
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej!
SvaraRaderaUnderbar sida! Du har verkligen lätta o goda recept. En liten undran är bara, hur många grader skall ugnen stå på till den grova limpan.
Med vänlig hälsning Eva
Hej Eva,
SvaraRaderatack så mycket : )
Det gick lite fort i morse... det ska vara 175 grader. Riktigt mättande och god, framförallt smidigt.
Lycka till!
//Susanne
Måste bara testa, det ser så gott ut. Tack! Kram Gertrud
SvaraRaderaJag ska sätta maken på att baka detta bröd. :)
SvaraRaderaHan o Edvin bakade så goda semlor idag så bröd och bullar får han baka i fortsättningen. Jag håller mig till cupcakes och sånt. :)
WOW, jättegodt brød!!! :) å smidigt! tack för receptet!:)
SvaraRadera