Jag fortsätter mitt letande efter nya recept att testa. Detta var helt ok när man åt det direkt, men värma det i micron för att äta till lunch på jobbet var ingen hit.
För att göra till 4 personer
1 förpackning magert bacon
1 msk margarin, gärna flytande
200 gr purjolök i fina ringar
1 st äpple i tärningar
4 st ägg
5 dl vetemjöl
1 liter mellanmjölk
1 tsk salt
Gör så här
Skär baconet i bitar.
Stek bacon i margarinet, låt bacon rinna av på hushållspapper.
Fräs purjolök och äpple så att det blir mjukt och glansigt.
Lägg det stekta i en smord långpanna.
Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken till en jämn smet.
Tillsätt resten av mjölken, äggen och saltet.
Häll smeten i en långpanna.
Grädda ugnspannkakan i ca 30-40 minuter i 200 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Såå Gott :-)
SvaraRaderaVi brukar även gör fläskpannkaka,
men jag tycker nog ugnspannakaka med bacon är godast.