Underbara härliga fredag, bästa dagen på hela veckan : )
Smarrigt kan man säga om denna kycklingwok med hetta i. Inte gjorde det saken sämre att man var klar med rätten på ca 30 minuter.
Till 4 personer
ca 400-500 gr kycklingfilé
1 gul lök
8-10 minimajs
1 zuccini
1 paprika, valfri färg
100 gr champinjoner
2 msk olja
salt
Sås
1 msk curry
1 krm cayennepeppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 dl oyster sauce
1 dl lättcreme fraiche (8%)
Laga på följande sätt
Skär kycklingen i strimlor.
Skala löken och hacka den.
Skölj och strimla zuccini, paprika och majs som skärs i mindre bitar.
Skölj och skiva champinjonerna.
Hetta upp oljan i en stekpanna eller wokpanna.
Fräs kycklingen tillsammans med salt så den nästan är klar.
Tillsätt alla grönsakerna och låt dom fräsa med några minuter.
Rör om då och då.
Tillsätt alla kryddor, creme fraiche och oyster sauce.
Servera genast med pasta, ris, nudlar, vad du tycker om helt enkelt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Så gott!
SvaraRaderaJag gillar kryddstark mat och framförallt kyckling. Jättegott! :-)
Det såg smaskigt ut. Får väl se om det kanske kan gå hem hos yngste sonen, KRÄSEN är ett milt ord för honom, haha!
SvaraRaderaHa en trevlig helg vännen.
Kram/Gunilla