För att laga till 4 personer
500 gr kycklingfilé i små bitar
1 gul lök, hackad
1 röd paprika, hackad
1 paket bacon
Liten burk ananas (4 ringar)
1 dl vatten
1 msk vetemjöl
1 dl grädde
5 dl riven ost (ca 200 gr)
4 stora tortillabröd
1 burk tex mex garlic salsa medium
1 påse fajita spice mix

Gör så här
Bryn kyckling och lägg över den i en gryta när den är klar.
Bryn därefter lök och paprika och lägg över i grytan.
Stek bacon, låt det rinna av på hushållspapper.
Lägg ner dom i grytan
Strö över mjöl och kryddmix.
Späd med vatten, grädde och salsa.
Låt koka 5-10 min, lägg ner den delade ananasen det sista och låt den koka med en stund.

Varva tortilla, ost och kycklingfyllningen i en eldfast form.
Börja och sluta med tortilla.
Strö rikligt med ost över den översta tortillan.

Gratinera i 200°C ca 20 min.
Servera med sallad och gräddfil.


Låter gott, men jag undrar om det kan slå kycklinggratäng med curry/chili! Testade den i helgen och jag(och gästerna)håller med....sjukt god!
SvaraRaderaTack för alla tips och läckra bilder!
Kram Lena
Hej susanne !
SvaraRaderaDet var ett tag sedan jag var hälsade på.
Så mycket underbar kort du har gjort sen jag var sist. Så kul få se lite recept . Detta såg jätte smarigt ut, måste jag testa
Kommer snart igen , så kul titta i din blogg man får så mycket inspiration.
Kram ANneli