Jag gillar det mesta ostväg, pikantost är en av favoriterna. Livsfarligt att ha en sådan bit liggandes i kylskåpet...
Till 4 personer
4 st portionsbitar av lax
1 tsk fiskkrydda (Knorr)
1 stor skivad tomat
1 tsk sesamfrön
Sås
2,5 dl grädde
2 dl creme fraiche
100 gr pikantost
1 1/2 st fiskbuljongstärning
1/2 dl hackad purjolök
4 tsk citronsaft
1 tsk fiskkrydda
1/2-1 tsk salt
peppat
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxen i botten på en smörad form.
Skiva tomaten och lägg över laxen.
Strö över fiskkryddan.
Sås
Häll grädde och creme fraiche i en kastrull.
Lägg i osten och låt den smälta på medelsvag värme.
Tillsätt övriga ingredienser.
Krydda till önskad smak.
Slå såsen över fisken.
Gratinera i ugnen i ca 30-35 minuter.
Rosta under tiden sesamfrön i en torr het panna.
Akta så du inte bränner dom.

Strö över sesamfrön innan servering.

Vi åt tillsammans med färsk pasta och sallad.

Ser jättegott ut!
SvaraRaderaVi åt också lax till middag idag :-)
Fortsatt trevlig lördag !!
/ Jenny