lördag 19 februari 2011

Lax i ostsås

Lax är något vi äter ofta och som jag tycker mycket om.
Jag gillar det mesta ostväg, pikantost är en av favoriterna. Livsfarligt att ha en sådan bit liggandes i kylskåpet...

Till 4 personer
4 st portionsbitar av lax
1 tsk fiskkrydda (Knorr)
1 stor skivad tomat
1 tsk sesamfrön

Sås
2,5 dl grädde
2 dl creme fraiche
100 gr pikantost
1 1/2 st fiskbuljongstärning
1/2 dl hackad purjolök
4 tsk citronsaft
1 tsk fiskkrydda
1/2-1 tsk salt
peppat

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxen i botten på en smörad form.
Skiva tomaten och lägg över laxen.
Strö över fiskkryddan.

Sås
Häll grädde och creme fraiche i en kastrull.
Lägg i osten och låt den smälta på medelsvag värme.
Tillsätt övriga ingredienser.
Krydda till önskad smak.

Slå såsen över fisken.
Gratinera i ugnen i ca 30-35 minuter.

Rosta under tiden sesamfrön i en torr het panna.
Akta så du inte bränner dom.


Strö över sesamfrön innan servering.


Vi åt tillsammans med färsk pasta och sallad.


1 kommentar:

  1. Ser jättegott ut!
    Vi åt också lax till middag idag :-)

    Fortsatt trevlig lördag !!

    / Jenny

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails