Lax är något vi äter ofta och som jag tycker mycket om.
Jag gillar det mesta ostväg, pikantost är en av favoriterna. Livsfarligt att ha en sådan bit liggandes i kylskåpet...
Till 4 personer
4 st portionsbitar av lax
1 tsk fiskkrydda (Knorr)
1 stor skivad tomat
1 tsk sesamfrön
Sås
2,5 dl grädde
2 dl creme fraiche
100 gr pikantost
1 1/2 st fiskbuljongstärning
1/2 dl hackad purjolök
4 tsk citronsaft
1 tsk fiskkrydda
1/2-1 tsk salt
peppat
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxen i botten på en smörad form.
Skiva tomaten och lägg över laxen.
Strö över fiskkryddan.
Sås
Häll grädde och creme fraiche i en kastrull.
Lägg i osten och låt den smälta på medelsvag värme.
Tillsätt övriga ingredienser.
Krydda till önskad smak.
Slå såsen över fisken.
Gratinera i ugnen i ca 30-35 minuter.
Rosta under tiden sesamfrön i en torr het panna.
Akta så du inte bränner dom.
Strö över sesamfrön innan servering.
Vi åt tillsammans med färsk pasta och sallad.
lördag 19 februari 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ser jättegott ut!
SvaraRaderaVi åt också lax till middag idag :-)
Fortsatt trevlig lördag !!
/ Jenny