tisdag 1 mars 2011

Citron- och ostpanerad kyckling

Hittade ett recept hos Jenny som jag var tvungen att prova.
Har man lite bråttom så är detta perfekt då det gick snabbt att tillaga.

Till 4 personer
800 gr kycklingfilé
50-75 gr rumsvarmt smör
1 pressad vitlöksklyfta
75-100 gr parmesanost eller annan smakrik ost
2 citroner, skalet
Timjan
Salt
Svartpeppar

Gör på följande sätt
Sätt ugnen på 200 grader.
Tvätta citronerna och riv ner skalet i en skål.
Rör samman med det mjuka smöret.
Rör ner några småkvistar av färsk timjan.
Pressa ner vitlöken i smörblandningen.
Riv ner osten i blandningen och smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg filéerna i en ugnssäker form, salta och peppra lite, bred över smörfyllningen på filéerna.



Ställ i mitten av ugnen.
Tiden beror på hur tjocka filéerna är, själv bankade jag ut mina filéer lite.
Jag har hellre lite längre tid, "svampkyckling" är inte min melodi ; )

Jag serverade tillsammans med bulgur som jag kokade i grönsaksbuljong och en god sallad.



Nästa gång tänker jag äta med grekisk vitlökspotatis till, det tror jag blir alldeles lysande gott, får då även bli lite tzatsiki, det är mums det.


1 kommentar:

  1. Denna testade vi igår och tom Anton åt ;-) Var supergott,men jag tog nog i lite med citronen så det ska tänkas på till nästa gång./Liselotte

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails