tisdag 3 maj 2011

Minipaj med kantareller och västerbottenost

Detta var en av de rätterna vi åt på Påskafton, har helt glömt bort att visa det. Testa gärna denna lilla minipaj, riktigt riktigt smarrigt god.

Ingredienser
12 st aluminumformar

Pajdeg

75 gr smör
1,5 dl mjöl
2 msk vatten

Fyllning
1 burk kantareller (ca 200 gr)
2 chalottenlökar
2 dl creme fraiche
1 1/2 krm salt
1 krm mixpeppar
1/2 krm cayennepeppar

Äggstanning
1 ägg
1 dl mjölk
Salt
Peppar
2 dl riven västerbottenost

Gör så här
Blanda samman pajdegen och låt den vila kallt ca 20-30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka kantarellerna och chalottenlöken.
Fräs lök och kantareller i smör.
Krydda med salt, peppar och cayenne.
Häll i creme fraiche och rör om.
Låt puttra i ca 5 minuter.
Tryck ut pajdegen i formarna.
Förgrädda pajskalet i ca 7 minuter.
Lägg i röran (jag fick över litegrann).
Fördela osten.
Slå över äggstanningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
(i receptet står det 225 grader i 20-25 minuter, det blev alldeles för mycket tid och hög temperatur)
Täck ev. över med ett bakplåtspapper mot slutet.


Lycka till!

2 kommentarer:

  1. SÅ FINA pajer.
    De ser jättegoda ut. :-)

    SvaraRadera
  2. Vi fullkomligt älskar västerbottenost, så gott. Så dessa bör absolut vara något i vår smak:)

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails