måndag 4 juli 2011

Jordgubbspaj

Mycket jordgubbar är det. Vi hade min mamma och pappa på fika häromdagen. Då bjöd vi denna goda jordgubbspaj.

Ingredienser
Pajdeg
150 gr smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning
ca 1 liter skivade jordgubbar
1/2 dl socker
2 dl creme fraiche
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Gör så här
Dela smöret i bitar och kör alla ingredienser i en matberedare, alternativ arbeta samman degen för hand.
Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter.


Skiva jordgubbarna och lägg i pajskalet.


Vispa samman resten till fyllning och slå över jordgubbarna.


Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 30 minuter, täck över med bakplåtspapper så den inte bränns vid.


Servera tillsammans med vaniljglass.

Ha en bra härlig måndag, själv har jag nedräkning nu, 2 veckor kvar till semester : )

2 kommentarer:

  1. Så gott med jordgubbspaj :-)
    Roligt med annat en bara vanlig smulpaj som man oftast bakar :-)

    Kram och fortsatt fin vecka

    // jenny

    SvaraRadera
  2. Inte ofta vi gör paj här hemma, mest för att Anki egentligen inte är så förtjust i pajskalet... Men denna skulle vi nog ändå kunna få för oss att prova, hamnar i prova-mappen gör den. Borde ju funka även med frysta bär, om man bara tillsätter lite potatismjöl? (Om man inte hinner göra den innan säsongen är över alltså)

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails