fredag 15 juli 2011

Paj med sparris, bacon och parmesan

Sista dagen innan jag går på semester, tjoho! Det känns verkligen att man behöver vara ledig.
Nästa vecka blir det Göteborg och Gothia Cup då dotter ska deltaga med sitt lag Falköpings KIK. Ska bli jättekul att se deras matcher.
Men först ska jag fira in semestern tillsammans med ett gäng goa och glada tjejer, det blir Räkfrossa på Restaurang Bredablick ikväll.

En jättegod och smarrig paj som jag bjöd på när vi hade kalas förra fredagen. Den blev mycket omtyckt av gästerna.

Ingredienser
Pajdeg
150 gr smör
3 dl vetemjöl
4 msk vatten

Fyllning
1 paket bacon (140 gr)
150 gr grön sparris
70 gr färsk riven parmesanost
2 msk pinjenötter, torrostade

Äggstanning
3 st ägg
2,5 dl grädde (valfri sort)
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver

Gör så här
Dela ner smöret i bitar.
Blanda samman med mjöl och vatten.
Enklast tycker jag är att köra i en matberedare.
Låt degen vila i kylen ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Klipp ner bacon i små bitar och stek i smör.
Tillaga sparris genom att skära av ca 1-2 cm på stjälken.
Koka sedan i ca 2 minuter i lättsaltat vatten.
Skölj dom i kallt vatten och låt rinna av.
Tryck ut pajdegen i en form och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Rosta pinjenötterna i en torr het panna.



Fördela bacon i botten på pajen.
Dela ner sparrisen i mindre bitar och lägg ovanpå.



Strö över parmesanosten.



Strössla över pinjenötterna.
Blanda till sist samman äggstanningen och slå över.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter, täck ev. över så den inte bränns vid.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails